|
HOTEL |
HOTEL
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zwracam się z zapytaniem czy byłaby możliwość wejścia we współpracę z jakimiś sieciami hoteli. Posiadamy kamienicę 370 m2 w centrum miasta na ul. Hetmańskiej, obok sądu Gospodarczego naprzeciwko jest remont kamienicy z przeznaczeniem na apartamenty, 100 mb od budynku jest Hala sportowa gdzie odbywają się liczne imprezy sportowe, koncerty, tańce polonijne i targi. Kamienica wymaga remontu dlatego zwracam się z zapytaniem czy istnieje jakaś pomoc oraz dofinansowanie remontu jak i przeróbki zwykłych mieszkań na pokoje hotelowe.
Ulica Hetmańska, ale w jakim mieście?
W Rzeszowie.
Więc tak dofinansowanie z Unii do 50% (remonty wyposażenie etc.).Według mnie współpraca z sieciami hotelowymi nie ma większego sensu.Gdyż zapewne działą to na zasadzie franczyzny, tak więc musisz wyremontować za własne i dzielić się jeszcze zyskami :).Według mnie w Polsce jest zapotrzebowanie na kameralne hoteliki.Naprzykład z tarasem na dachu :) i polączoną restauracją.Nie mówie o internecie,spa,czy minibarze, bo to jest praiwe,że wymagane :).Oczywiście koło kamienicy musisz miec parking.Zysk z hoteli i tego typu rzeczach jest długoterminowy ,także spokojnie 20 lat trzeba poczekać :) na zyski.Zastanów się także nad wynajmem mieszkań , według mnie mniej "interesowne" a dość rentowne .pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|