|
Hurtownia artykułów GSM czy wynajem |
Hurtownia artykułów GSM czy wynajem
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam pomysł na otwarcie hurtowni GSM bądz współprace z taką hurtowani az uwagi na posiadany juz magazyn 230 m\kw, wydaje mi się iż w dzisiejszych czasach każdy ma telefon komórkowy i akcesoria do niego to równie z dobry pomysł. Oczywiście aby na tym zarabiac trzeba importować z CHIN, bo wtedy marże są dość wysokie. Oczywiście sprzedaż wysyłkowa. Jeśli macie jakieś inne pomysły jak zagospodarować taką powieżchnię magazynową to bardzo prosze o podpowiedzi. No i najważniejsze gdzie znaleźć jakieś hurtownie GSM z CHIN aby od nich zamawiać, zastanawiam się też nad wynajęciem tej powieżchni jednak najpierw szukam sam "pomysłu na biznes"
Rynek GSM jest już bardzo przesycony. Sam pracowałem w hurtowni GSM i mogę Ci nieco przybliżyć jak to wygląda. Zamawialiśmy towar 'nowy' z Chin jak i również używany 'z demontażu nowych lub 14-dniowych telefonów z Moskwy' . W praktyce wygląda to tak , że przebitki na każdej części masz bardzo duże - średnio 100% do nawet 1000% ALE : - żeby się opłacało trzeba zamawiać bardzo duże ilości -zarówno w częściach Chińskich jak i używanych średnio 30% towaru się nie zgadza , jest uszkodzony , podmieniony , inny itp. -musisz mieć testerów żeby w pół roku nie zrobić sobie ogromnej rzeszy niezadowolonych klientów. My sprawdzaliśmy około 30% części przed wysyłką, a i tak było ok. 5 % zwrotów. Zwróć uwagę na ceny na allegro. Są skandalicznie niskie właśnie przez dużą konkurencję. btw. Nie potrzebujesz dużego magazynu na części GSM.
dziękuje za cenne rady
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Hurtownia artykułów GSM czy wynajem": - mała hurtownia artykułów BHP ? - Hurtownia artykułów biurowych - Hurtownia on line artykułów dla kiosków - Hurtownia (sklep) artykułów fryzjerskich - Hurtownia artykułów dziecięcych i niemowlęcych.
• Strona 1 z 1
|
|