|
Hurtownia chipsów |
Hurtownia chipsów
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
co sądzicie o takim pomyśle??
Wszystko zależy od tego jaki posiadasz kapitał oraz możliwości produkcyjne (hale,maszyny,transport) ?? Tutaj więcej kasy nie zarobisz na marży a na dobrym marketingu !!!!
no tylko ze ja nie chce produkowac:)
A co chcesz tylko jeść ??
tez :P ale chodzi mi o sprzedaż po sklepach
niezły pomysł. ale faktycznie potrzebny magazyn i trzeba byłoby mieć jak najszerszy asortyment ( od różnych producentów )
no wlasnie o tym mowie wszystkie rodzaje chipsow
no to startuj. znajdz wszystkich znaczących producentów i wyśłij zapytanie, a potem po dodaniu marży złóż ofertę kompleksowego zaopatrzenia sklepów w ów towar. ( a kierownikom skepów zaoferuj brelok jako łapówkę ;)
tylko czy są producenci chipsów w polsce bo nie widzę takich:)
lay`s - mieszkam niedaleko
a gdzie to mieszkasz koleszko:)
w warszawie
witam
lays produkuje w Grodzisku Maz.,jest jeszcze Kadar który produkuje w Stodzewie gm Parysów robi achyba chipsy wszystkim sieciom,Ale z tego co widze kolega nie ma pojecia o handlu skoro nie wiesz kto produkuje chipsy ja to wiem nie znajac brqanzy tylko z tego ze jak cos kupuje lub jem to czytam zawsze kto to zrobił.Dla mnie odsobiscie hurtownia chipsów to tak jak handel woda i piachem nad morzem.Wez pod uwage ze kazdy producent ma juz swoja dystrybucje co widac,po zatym marze na chipsach sa tak marne że na chleb nie zarobisz chyba ze maszkilka milionów do zainwestowania kupisz samochody zrobisz reklame a i tak ci od ktorych bedziesz kupował skasuja cie szybko moj kolega robił to z kawa i herbata kupował od tchibo i innych jak sie zorientowali ze sprzedaje duzo itoreche im zagraza to tak go załatwili ze mokerj plamy po nim nie zostało proponuje zajac sie czyms innym tak jak ty tez chce cos zrobic ale twoj pomysł jest mało przemyslany POZDRAWIAM I LEPSZYCH POMYSŁÓW ZYCZE
Chipsy.. Tak się składa,że najwięksi producenci np. lays, star robią sami bezpośrednią dystrybucję na sklepy. Nie wydaje mi się, że dasz radę zamówić od nich taką ilość jak sieciowe hurtownie (kilka ciężarówek). Przykład z życia : kupując np. chipsy Hyper 58gr u producenta z dowozem- 0,83 gr, w hurtowni: na promocji 0,81 minus 10%,lub z wypracowanym upustem minus 3%. No i kwestia marży - każdy Ci powie - chipsy to obrót, nie zarobek... jako detalista dołożysz 15% i tyle twojego. Często na paczkach drukują cenę sugerowaną, terminy przydatności krótkie (w przypadku lays, bo bez konserwantów "niby"), transport musisz też mieć odpowiedni, duże skrzynie, bo miejsca zawala sporo. Ja z tych kłopotów wybrnęłem, zaczeliśmy produkować prażynkę bekonową, w hurcie dobrze schodzi, w detalu marża duuuuża, pozdrawiam!!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Hurtownia chipsów": - PRODUKCJA CHIPSÓW ZIEMNIACZANYCH - SPRZEDAZ NAPOJI,CHIPSOW,BATONOW,PAPIEROSOW. - Hurtownia HP - HURTOWNIA GSM - Hurtownia art. po 4zł
• Strona 1 z 1
|
|