Witam myślę na założeniem hurtowni GSM i chciałbym sie dowiedziec jak można ściągac towar z chin tupu obudowy, baterie, klawiatury, pokrowce itp.
Pozdrawiam
|
HURTOWNIA GSM |
HURTOWNIA GSM
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Witam myślę na założeniem hurtowni GSM i chciałbym sie dowiedziec jak można ściągac towar z chin tupu obudowy, baterie, klawiatury, pokrowce itp.
Pozdrawiam
nie wiem czy bede bardzo odkrywczy ,ale zaryzykuję : złozyc w Chinach zapytanie ofertowe po otrzymaniu oferty zamówic towar zrobić przelew lub akredytywę poczekac az towar przypłynie lub przyleci oclić dokończyc wstępny etap zwany MYSLENIEM otworzyc hurtownie to tak najprosciej pomijam takie mało istotne szczegóły jak : zgłozenie do ewidencji działalnosci gospodarczej , zgłoszenie do zus, zgłosznie do urzędu skarbowego , załatwienie nip ,załatwienie regonu , zatrudnienie pracowników ,przeszkolenie pracowników w dziedzinie BHP, zgłosznei pracowników do zus ,zgłosznie do urzędu skarbowego ( pracowników ) wynajęcie lokalu , wynajęcie ochrony ( bo kontener to setki tysięcy dolców ) zgłoszenie do rejonu energetycznego załatwienie dobrego księgowego , jesli o czymś zapomniałem to sorry starry ale tego jest ,jest..... jest
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|