Witam,
Co sądzicie o otwarciu hurtowni materiałów budowlanych.
|
Hurtownia materiałów budowlanych |
Hurtownia materiałów budowlanych
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam,
Co sądzicie o otwarciu hurtowni materiałów budowlanych.
jeżeli posiadasz jakieś znajomości lub możesz dostać skądinąd materiały tanio , to wydaje mi się , że to dobry pomysł.
więc jeszcze raz pytam się uczestników forum, jak będzie z taką hurtownia, ktoś ma chociaż jakieś doświadczenie w prowadzeniu czegoś takiego.
ostatno rozmawialme z jednym z dyrektorow takiej hurtowni.
jest potezna. we wroclawiu maja 5 oddzialow, mowia ze jest maskarycznie ciezko, ze kiedys pracowali na marzach sporych a teraz marze sa jednocyfrowe. klienci maja ich w dupie i ida tylko i wylacznie tam gdzie taniej. wiec konkurencja robi "zly marketing" i zaniza ceny. generalnie buduje sie coraz mniej. masa deweloperow padla. ja bym sie w to nie pchal. aha no i na start musisz miec ladne pare milionow zlotych. i spory plac. mozesz dzilac tylko w duzych miastach bo nikt nie bedzie do ciebie poza miasto dojezdzal, dzialasz tylko tam gdzie cos sie buduje. podobnie Ty nie bedziesz wozil maerialow ktore sa ciezkie i wymagaja duzego TIRa z HDSem po to aby sprzedac cos za powiedzmy 10 tys zl. jelsi marza 1-no cyfrowa to latwo policzyc ile zarobisz. a il ekosztuje utrzymanie lub wynajecie takiego TIRa???
witam,
Tego sie obawiałem. Z tym że powiem tak, zdaję sobie sprawe z tego że jest strasznie ciężko. Wiele firm chyba nie wytrzymuje konkurencji i padają. Jednak z drugiej strony ile jeszcze taki stan rzeczy potrwa, półroku, rok i potem powinna nadejść odwilż na rynku. Przecież taka korekta na rynku nieruchomości nie może trwać wiecznie, ludzie musza zacząć coś budować, czy remontować zakupione mieszkania. Właśnie na to liczę. Na poczatku będzie napewno ciężko. Jednak z czasem sytuacja powinna ulec poprawie. Problem który ja mam jest z goła innej natury, a mianowicie ?, ja jestem w tej dziedzinie kompletnym nowicjuszem. Przyznaje się bez bicia. Szukam osób które mogą cokolwiek powiedziec na ten temat. Tak więc dzieki bullet za tą informację, jest ona bardzo cenna. Tylko jeszcze pytanie, powiedzmy że w to wchodzę, czy jest mozliwość aby zacząć na poczatek od czegoś małego, nie koniecznie ogromnej hurtowni, czy to w ogóle ma sens?. Proszę o opinie i za te dotychczasowe dzięki wielkie. Pozdrawiam.
na twoje pytanie odpowiem pytaniem.
gdzie bedziesz wolal kupic towar, tam gdzie bedziesz mogl kupic kilka artykułów i po reszte pojechac do castoramy czy od razu calosc w castoramie??? odpowiedz prosta, kupujesz tam gdzie jest wszystko a nie tylko maly skladzik. dodatkowo aby miec konkurencyjne ceny to musisz miec wypracowane kontakty z dostawacami- producentami. aby takie wypracowac musisz duzo kupowac aby kupwac duzo musisz tez duzo sprzedawac, aby duzo sprzedawac musisz byc konkurencyjny i tutaj zaczyna sie bledne kolo. ja bym nie wchodzil w biznes ktory dzisiaj jest spaby majac nadzieje ze moze sie zmieni koniunktura.
Jeżeli teraz nie no to w takim to razie kiedy. Sądzisz że taka stagnacja będzie trwała cały czas.
sluchaj, jesli ja bym wiedzial co bedzie jutro to bym dzisiaj byl milionerem.
No święta prawda, czyli jednym słowem ryzyk fizyk. Przemyślę to jeszcze.
Pozdrawiam.
Jak znajdziesz dobrą lokalizacje to będzie ok .
Na samym detalu raczej sie nie utrzymasz, a jako nowicjusz nie masz szans wbic sie na inwestycje (znajomosci, lepsze ceny). Moim zdaniem moglbys sie pokusic o tego typu dzialalnosc gdybys wczesniej pracowal w branzy, ale skoro jestes nowy - nie masz szans.
Zdaję sobie sprawę że naprawdę duże pieniądze są w momencie kiedy wchodzisz w duże zamówienia. To fakt trzeba mieć doświadczenie i znajomości, jak w każdej branży. Jednak doświadczenie, znajomości nabywa się z czasem, na początek trzeba od czegoś zacząć. Wiadomo że na początek to nie będzie coś wielkiego. Wszystko z czasem. Bynajmniej ja tak uważam, tym bardziej biorąc pod uwagę jak ciężko jest w branży. Myślę że dobra lokalizacja i dobre ceny na początek a powinno się udać.
kolego sam myślę o tym samym , byłem przez 6 lat dyrektorem sporej hurtowni , mam znajomości w branży , kontakty , skąd jesteś bo ja z zachodniopomorskiego , napisz -pogadamy
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Hurtownia materiałów budowlanych": - hurtownia materiałów budowlanych - HURTOWNIA materiałów budowlanych - hurtownia materiałów budowlanych i nawozów sztucznych - głód materiałów budowlanych - Skład materiałów budowlanych
• Strona 1 z 1
|
|