Witam
od jakiegos czasu zastanawiam sie nad otworzeniem hurtowni z papierosami. Co o tym sądizcie? wiem ze to dobry interes ale czy ktos orientuje sie jaka jest marża dla hurtowni itp??
|
Hurtownia papierosów. Co sądzicie? Jaka marża? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam
od jakiegos czasu zastanawiam sie nad otworzeniem hurtowni z papierosami. Co o tym sądizcie? wiem ze to dobry interes ale czy ktos orientuje sie jaka jest marża dla hurtowni itp??
...napewno nieznaczne roznice niz dla detalistów a przeciez posiadając mały sklep tez mozesz zakupic hurtowo ,wiec polecam raczej sklep stosiko sredniej wielkosci bo z hurtownią to cięzko będzie ale nie moja branza.
od 5 do 10 % później jak kioskarz będzie je sprzedawać ta sama marża.
Ja uzyskalem wiadomosc niedawno od producentow ze marza to okolo 2 3 % .. czy to mozliwe? i to platne gotowka i przy wiekszych zakupach...
elhynu, wątpię by aż 23 % było ;/
okolo 2% 3% nie 23% :) ... tylko ilością nadrabiają...ale czy to troche nie za mało? jak sądzicie?
Trza było myśnik postawić, ale spoko. Nie wiem ale chyba tak, te marże są nie za duże, ale pamiętaj obrót nadrabia do samego malucha możesz fajek wsadzić za 50 tysiaków. Srednio kartonik 50 zł. Jak przyjedzie klient i weźmie fajek za 10 tysięcy to masz 200 zł. Obrót duży przede wszytskim.
Także słszałem, że marża nie przekracza 4%. Dobry biznes jeżeli masz w hurtowni coś więcej, na czym można podnieść marżę ogólnej sprzedaży.
Powiem ci tak ja bralem udział w takim interesie w krakowie,marża to 1% do 1,3% jak ci przyjdzie klient i bierze papierosów za 10000zł to mu musisz dac papierosy na marży 0,8%.
A tacy kilienci przychodza zadko,Koszty towaru ogromne,zeby brac papieosy od korporacji czyli od producentów trzeba jedno razowao wziaśc papierosów za 1500000 zł.To duzo za mniej morisa ani bat anie skandynawia nie dac ci zakupic papierosów,zostaje ci kupowac w hurtowniach i negocjawac z nimi ceny zakupuw.Guwnie klienci to kioskarze biara za 1500 zł średnio papierosów dziennie.Na rynku hurtownie nie maja juz powiem ci zycia,wszystkie hurtoenie przejmuja korporacje prasowe.Krutko muwiac ,duze ceny zakupu towaru,małą marża,dużo roboty,a profity marne.
|
|