Co myślicie o takiej formie zarobku jak hurtownia oferująca parapety oraz różne listwy wykończeniowe do stolarki okiennej. Jak widze w moim Rejonie działa skład fabryczny oferujący tego typu produkty swoim odbiorcom sprzedaje parapety z PCV w cenie np. szer. 300 mm po 24,01 zł netto ja taki parapet mogę kupić w cenie 12,30 zł netto więc jak widzicie zysk jest 11,71 oczywiście trzeba doliczyć koszt odpadu około 5% transport oraz inne media i koszty w sumie pewnie około 35% tak więc na czysto powinno zostać około 7,61 zl za mb.
Kolega ktory pracował w takiej firmie mówił ze średnio miesięcznie sprzedaż tych parapetów kształtowała sie od 3500 - 5000 mb. więc jak można obliczyć to około 26635 zl netto zysku oczywiście trzeba założyć że ta firma ma pewne tradycje i klientów których im sie nie odbierze.
Coraz bardziej i poważnie myśle nad tym interesem mam już zmagazynowane około 800 mb parapetów pcv ( oczywiście w grę wchodzą również parapety agllomarmurowe, stalowe, aluminiowe, nakładki renowacyjne oraz tzw. syntetyczne) wynegocjowałem juz ceny u dostawcow, w tej branży (okiennej) jestem juz około 12 lat wiem o co chodzi.
Mam pytanie co myślicie o takim biznesie?
Czy była by jakas osoba chętna do współpracy z niewielkim wkładem finansowym (około 15 000 zł mieszkająca w okolicach Rzeszowa posiadam magazyn, dwa samochody dostawcze oraz potrzebny sprzęt do cięcia parapetów?
A może ktoś chciałby zacząć coś takiego na właśna rękę oczywiście służe pomocą?
Pozdrawiam ciepło i czekam na odpowiedzi