|
Hurtownia, sklep z lakierami samochodowymi i akcesoriami |
Hurtownia, sklep z lakierami samochodowymi i akcesoriami
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, chciałbym otworzyć hurtownię/sklep z lakierami samochodowymi. Problem w tym, że nie wiem jak zacząć. Rozglądam się za potencjalnymi dostawcami lakierów i innych towarów lakierniczych (szpachle, pistolety, itp.). Jedyna poważna oferta po przeanalizowaniu okazała się żadną ofertą (nie zarobię a jeszcze będę musiał dołożyć). Może ktoś wie gdzie uderzyć, jak zdobyć mieszalnik do lakierów? Będę wdzieczny za każdą podpowedź
no,calkiem niezly pomysl,ale dosc kosztowny,pamietaj jednak,ze rynek jest napchany tym,poniewaz jak zaczeli sprowadzac auta to tego sie narobilo.Niestety nie pomoge ci gdzie uderzyc,bo nie wiem,ale
Powidzenia
czy nikt mi nie może pomóc
Jeżeli chodzi o lakiery to sprawa jest prosta. Sam Prowadzę lakiernię i z właśnego doświadczenia wiem że najważniejszy jest profesjonalizm. Pomimo tego że w mojej okolicy znajdują się 2 mieszalnie zaopatruję się na drugim końcu miasta. Jak wiadomo usługi lakiernicze to dosyc droga sprawa np. same materiały i nie moge sobie pozwolic na np. źle dobrany kolor. Według mnie nastaw się przedewszystkim na jaknajlepsze dobieranie lakierów. Jeżeli będziesz robił to naprawde dobrze to dla klienta nie będzie ważne gdzie np. masz zlokalizowany sklep albo to że twoje lakiery są troche droższe od konkurencji. Jeżeli chodzi o materiały typu szpachle itp. to wiadomo że możesz je sprzedawac ale pamiętaj że nikt nie przejedzie specjalnie całego miasta żeby kupic je u ciebie (no chyba że będziesz miał tak atrakcyjne ceny). Nie orientuję się dokładnie ale z tego co słyszałem to zaopatruj się w lakiery u jednego producenta. Podobnie z innymi materiałami. Dzięki temu napewno możesz liczyc na rabaty. I jeszcze jedno. Jest taka zasada w biznesie że 20% twoich klientów przynosi 80% zysku. Chodzi mi o to żebyś skoncentrował się na stałych odbiorcach w postaci warsztatów. Jeden duży stały odbiorca może kupic od ciebie więcej materiałów niz 10 małych. I najwazniejsze: jeśli nie masz doświadczenia w mieszaniu lakierów to daj sobie odrazu spokój albo zatrudnij kogoś kto na tym się zna od kogo będziesz mógł sam się nauczyc. Sama maszyna bez umiejętnosci nic tobie nie da. (Co do tej maszyny to z tego co wiem jeśli będziesz sprzedawał lakiery jednego producenta to zazwyczaj jest możliwośc zakupu od niego po promocyjnej cenie. Trzeba się tylko dobrze dogadac) Życzę powodzenia
Dzięki, że choć ktoś zainteresował się problemem. Człowiek do mieszania jest, miejsce i potencjalni odbiorcy też. Problem polega na tym by poszukać dostawcy, a tu temat trochę się rozmywa. Może znasz firmę, z którą mógłbym wejść w kontakt?
Pozdrawiam
widze ze nikt wiecej nie jest w stanie sie wypowidziec
A tutaj to zabardzo nie pomogę. Najlepiej poprostu poszukaj w necie np. http://www.standox.pl <bardzo dobre produkty i chyba najpopulatniejsze>. Ewentualnie http://www.lakiernik.com.pl Masz tam podane kilka linków do producentów. Dzwoń i się dowiaduj.
Witam jestem kolorysta od 12 lat. Pracowałem na materiałach R-M teraz sprzedaję materiały firmy [b][b]Max Meyer[/[/b]b] z koncernu PPG. Jesteśmy jednym z dystrybutorów tych produktów. Jesli mógłbym pomóc to prosze o maila.
Hej,
Spróbuj skontaktować się z p. Agnieszką z http://www.motoprodukty.pl i zapytaj ją o hurtowe ceny przy większym zamówieniu. Pozdrawiam. Marcin H.
Witam Sredecznie
Chętnie pomogę w temacie lakierów i dodatków , może jakiś nr tel? Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- Sklep z akcesoriami samochodowymi
- Hurtownia i sklep detaliczny z kosmetykami samochodowymi - Handel akcesoriami samochodowymi - Hurtownia/sklep z akcesoriami do gsm, iphone, ipad, psx, psp - Sklep internetowy z farbami i lakierami - Sklep z kosmetykami samochodowymi - Sklep a częsciami samochodowymi - Sklep z częściami samochodowymi - SKLEP Z CZĘŚCIAMI SAMOCHODOWYMI NA SŁOWACJI Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|