|
Hurtownia Stali Pomocy :) |
Hurtownia Stali Pomocy :)
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Planuje otworzyć hurtownie stali. surowiec mam ponieważ ojciec ma skup złomu więc tylko worze do huty przetapiam i sprzedaje tylko pytanie na co przetapiac na jakie elementy jest zainteresowanie? Ile musiał bym mieć na początek na inwestycje? Teren mam jakieś 400-500m^2. Czy jest to wogóle dobry pomysł ? I czy mam szanse na dotacje w wieku 19lat :). Może ktoś już posiada takową hurtownie więc proszę o rady. Z góry dziękuje :)
mi się wydaje że miliony trzeba mieć żeby wejść w takie coś
Bez przesady teren mam, hala jest, surowiec jest tylko chodzi o przetop (koszty) i na co jest popyt :)
Jakubie Tomaszewski.. masz troche ograniczone pojecie o dzialaniu huty.. Zlom ktory zawieziesz do huty napewno nie przerobia Ci na to co im powiesz:P w zaleznosci od wielkosci huty produkuje ona tysiace, dziesitki tysiecy, setki tysiecy ton stali dziennie. Jesli zawieziesz im 20 ton zlomu to nie licz na to ze ujrzysz w nowym materiale chociaz kawalek tego co zawiozles skoro jesli zawieziesz zlom to bedziesz chcial kupic material do swojej hurtowni tego samego dnia. Twoj sukces bedzie zalezal od tego w jakim duzym miescie jestes i czy jest konkurencja. Pomysl moim zdaniem bardzo dobry. Magazyn juz masz tak ze jestes na dobrej drodze. Co do wielkosci kapitalu to nie wiem ile Ci trzeba. Musisz obliczyc wielkosc pierwszego zamowienia a po jakims czasie bedzie Ci sie to zwracac. Do hurtowni mozesz kupic rozne ksztaltowniki: plaskowniki, teowniki, ceowniki, profile, druty, rury itd. Dobrze by bylo zebys znalazl gdzies oferte innej hurtowni i zacza sprzedawac to samo, nic prostszego
no o Hucie cenach przetopu itp. nie mam za dużego pojęcia to fakt :) Mieszkam w Stęszewie 20km od Poznania w kierunku na Wrocław. Z tego się orientowałem to w Poznaniu jest koło 10 takich hurtowni zdaży się może co 100km w mniejszych miasteczkach w wlkp. ok przykładową listę już mam tylko pytanie odnośnie Huty, nie zna ktoś może cen , czy to się w ogóle opłaca? Kapitału mam koło 40tys. liczę jeszcze może na jakąś dotacje z urzędu Pracy :)
Jakub,
to tak jak byś chciał sprzedawać sok z marchewki w kartoniku, a ojciec miałby ogródek z marchewką, to chciałbyś z tą marchewką pojechać do przetwórni i zrobić sok?? odnośnie stali, proponuję ci kupić "Wielki Piec" i jakąś walcarkę, może być walec drogowy, włożysz do Pieca, wylejesz na "betonkę, przelecisz walcem, i gotowe, sprzedaż, masz kaskę, i po co wam wszystkim te dotacje!!
pierw z pytaniami udaj się do huty z zapytaniem o warunki współpracy. Koszty przetopu, koszt materiałów. Nie przetapia się samego materiału, dochodzą do niego specjalne dodatki, od tego zależy klasa stali. Każda huta ma swój dział handlowy, zadzwonić, napisać maila nie zaszkodzi a może rozwieje Twoje wątpliwości
Forum jest wesołe,
nikt się nie zna, wszyscy doradzają
Tona stali kosztuje w tej chwili ok. 900,00 € i drożeje dalej. To sobie policz na ile ton ci wystarczy twój kapitał. Zarobek hurtownika to ok. 50,00 € do 100,00 € brutto na tonie, jak dostaniesz super ceny to moze 150,00 € odlicz wszystkie koszty i pomyśl czy jest to realny interes?
kloni, jak uda ci się zarobić 1000zl na TIR'e to jesteś dobry, a jak to podzielisz przez 20T to daje ci jakieś 50zł na kg......to wszystko i nie udawajcie że się na stali znacie i będziecie złom z punktu skupu przetapiać w Hucie!!!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Hurtownia Stali Pomocy :)": - Hurtownia stali nierdzewnej - Importer, hurtownia - pomocy! - IMPORT STALI NIERDZEWNEJ - Szukam odbiorcow stali - Biżuteria ze stali szlachetnej
• Strona 1 z 1
|
|