|
Hurtownia z artykułami chemicznymi |
Hurtownia z artykułami chemicznymi
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam ponownie! Chialem wam przedstawic moj pomysl i mam nadzieje ze napiszecie co o nim myslicie!!! Moim pomyslem na biznes jest otwarcie duzej hurtowni z artykulami chemicznymi, ktora by zaopatrywala sklepy w mojej okolicy w okregu ok 15 km. Na rozkrecenie teogo biznesu potrzebuje duzej hali lub dwoch mniejszych, dwa samochody dostawcze i oczywiscie towar? Czy mogli byscie mniej wiecej powiedziec mi ile potrzeba na to kasy? Niechodzi mi o piekne auta i super hale najpierw cos zwyklego tylko zeby trzymac towar ile potzrebuje na to kasy? ok 50tys czy wiecej? I czy lepiej przyjmowac zamowienia od sklepow czy moze niech kierowcy rozwoza i "wpychaja" towar do sklepow? PISZCIE CO MYSLICIE
Ilość kasy - dzierżawa/kupno hali do tego jej zatowarowanie. To tylko TY będziesz wiedział, bo można o dość dobrym standardzie obiekt za 10zł/m2 wynająć a można taniej i drożej. Przejdźmy do formy sprzedaży. Najlepiej jak jest taki ktoś jak przedstawiciel handlowy. nie lubiany zawód ale dobry przedstawiciel jest w stanie wygenerowac spory ruch na magazynie. Wystarczy że bedzie miał służbowe auto, schludny garniaczek i kuszącą ofertę. Co do rozwozu towaru warto dać wybór klientowi, z przywozem brak jakiś bonusów, bo jak zapłata za przywóz raczej odstraszy.
Myslalem racej o kupnie jakiejs hali ale jeszcze nie wiem dokladnie. ale chyba potrzebny bedzie jakis samochod dostawczy do rozworzenia towaru? a propo przedstawiciela to on ma najpierw jezdzic po sklepach i skladac oferty naszych produktow a jezeli sklepy odrazu sie zdecyduja to ma przyjmowac zamowienie???? zeby potem kierowca mogl rozwozic?? A niewiecie moze czy jak bierze sie towar od producenta to cena jest duzo nizszy niz w sklepach?? jak sie ustala cene w hurtowni po ile ma byc sprzedawany towar?? a czy do sklepow takich malych na wsiach to towar przywozony jest od producentow czy od hurtownikow??
nie pakuj się w to chłopie, hurtowni jest od....towaru w konkurencyjnych cenach jeszcze więcej, sklepów detalicznych coraz mniej.............poza tym wciśnięcie komuś towaru, czy za pomoca ph czy van sel. to jest nie problem , najgorszy ból polega na ściągnięciu pieniędzy, mało kto płaci gotówą, kazdy chce termin a najlepiej towar w komis.........zaczym rozbujasz biznesik, zjedzą Cie koszta :(
Angie...dlaczego z stwierdzasz od razu że pomysł nie wypali? Wedlug mnie NIE MA ZŁYCH POMYSŁÓW NA BIZNES. Są tylko takie, które w konkretnych warunkach mogą nie wypalić. Nie znasz środowiska w jakim miałaby działać ta hurtownia a już wiesz, że na pewno się nie uda. Chyba zbyt szybko wydajesz ostateczne sądy.
Pozdrawiam.
a ja musze tutaj sie wstawic za angie. autor posta widac nie ma pojecia skad wziac towar, nie ma pojecia od czego zaczac, nie ma pojecia nawet jak tez towar sprzedac. ja uwazam ze hurtownia chemiczna to jest naprawde cieeeezki kawalek chleba, jest duzo firm-producentow ktorzy handluja towarem bez posrednikow i na pewno sa w stanie zaproponowac lepsze warunki niz jakas hurtownia. jedyna szansa jest jakis import z zachodu moze, tam jest duzo taniego bedziewia ktore w naszych warunkach swietnie sie sprzedaje... do autora postu: koszt kupna hali, no coz, powodzenia...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Hurtownia z artykułami chemicznymi": - hurtownia z artykułami pończoszniczymi - Hurtownia z artykułami niemowlęcymi - SKLEP CZY HURTOWNIA Z ARTYKUŁAMI DLA DZIECI? - sklep z arykułami chemicznymi - Slep z artykułami po 1zł
• Strona 1 z 1
|
|