Witam
powiem tak zajmuje sie tym troche tzn dorabiam na kamieniu, u mnie wyglada to tak ze mam dostep do dosc sporego zakladu obropki piaskowca i robia mi to na co mam w danym momencie zamowienie np zamowienie na kominek jest wyicnaja mi w przeciagu 2 -3 dni to na co mam zamowienie i ja dopiero opotem do klijenta , to jest dla mnie korystne poniewaz nie mam zadnego lokum jedynie to co strona internetowa i jakies ogloszenia w prasie lokalnej wydaje mi sie ze gdybym sie tym zajal na powaznie mozna by z tego wyzyc bo zazwyczaj zglaszaja sie do mnie ludzie ktorzy wiedza czego chca i jak to cos wyglada nie mam szans dotrzec do klijenta ktory w zyciu nie widzial kamienia no bo wiadomo chcialby zobaczec dotknac, dobrac kolorystycznie itp nie mam na to czasu, moze w przyszlosci sie rozbuduje ale teraz na pewno nie, teraz jest jescze jeden dosc powazny problem a mianoiwicie znalesc dobrego kamieniarza ktory by zechial wspolpracowac to graniczy z cudem znalesc takiego czlowieka bo jak ktos cos umie to sam sobie szuka zlecen wlasciwie to nie musi szukac same go znajuduja, ja np jesli klijent sobie zyczy montaz to prosze 2 pracownikow ktorzy znaja sie bardzo dobrze i dojezdzaja ponad 70km do mnie na robote i nie sa tani:)
Ceny powiem szcerzerze ktore biora kamieniarze sa kosmiczne np za 1 m2 lupanki na ogrodzenia zycza sobie od 70-100pln za metr a co jak ktos sobie plot wokol domu robi z lupanki to hohohoh plotek go wwynosi kolo 10tys miec w dzisejszych czasach fach i dostep do materialow to sa olbrzymie pieniadze
Tak to wyglada u mnie, jesli nie masz dostepu do zaprzyjaznionych zakladow i kamieniarz oraz nigdy sie tym nie zajmowales i nawet nie wiesz jak to wyglada nie wroze przyszlosci, takie moje zdanie ale zyze powodzenia
pozdrawiam