witam!!
Chodzi mi po głowie pomysł...aby otworzyć coś w rodzaju hurtowni, składu ze wszelkiego rodzaju kruszywem. Mam tu na myśłi skały rożnego rodzaju... magmowych(dioryt, sjenit, andezyt, trachit, bazalt granit...)skał osadowych(różego rodzaju piaskowce...i inne tego typu) oraz metamorficzne(marmur) .Skały takie mają różego rodzaju zastosowanie... w ogrodach jako elementy ozdobne np galanteria, budowa oczek wodnych, skalników w budownictwie..( ne zapomnijmy żę jest to najstarszy materiał budulcowy)np.we wnętrzu jak i na zewnątrz...wszelkiego rodzaju murki , elewacje, tarasy, parkany, ogrodzenia, ściany, kostka bazaltowa,granitowai inne.
Miałbym w ofercie wyroby łupane, monolityczne, murowane, rożnego rodzju kostka , chodniki, kamienie ozdobne, okładziny z skał .Ale i zwykłe kamienie łupane...
Musialbym nawiązać współprace z kamieniołomami i sprowadzać towar no i.. sprzedawać oczywiście z odpowiednią marżą...
obliczyłem żę na towar powinno mi na początek starczyć około 50 tyś...no i trzeba by jakiś transport kupić...
CO MYŚŁICIE O TAKIM BIZNSIE ??ma szanse powodzenia ?
dobrze obliczyłem starczy na początek??Dodam że miałbym to otworzyć przy dosyć ruchliwej trasie około 3 km od 40 tyś. miasta.