|
Hydraulika silowa, zakuwanie wezy,regeneracja pomp wodnych |
Hydraulika silowa, zakuwanie wezy,regeneracja pomp wodnych
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam. zastanawiam sie nad otwarciem biznesu takiego jak w temacie. na poczatku chcialbym zarejestrowac firme (dla mnie to koszt 150 zl miesiecznie, poniewaz zus oplaca za mnie moja aktualna praca z ktorej nie chce rezygnowac) Skonczylem technikum mechaniczne profilu budowy maszyn i pracuje jako mechanik utrzymania ruchu w duzej firmie. Posiadam duzy garaz, kory mam wyposazony w narzedzia roznego rodzaju oraz tokarke tur 50 i wiertarke kadlubowa (potezne narzedzia do pracy) czy cos takiego "zda egzamin"? czy moglbym dolozyc jeszcze jakies uslugi do tego co zaproponowalem? Na poczatku nastawiam sie tylko na dodatkowy zysk. chcialbym zobaczyc jak sobie z tym wszystkim poradze. wydaje mi sie ze hydraulika silowa, zakuwanie wezy i regeneracja pomp to za malo... napiszcie mi jak to wszystko sie ma, moze ktos ma juz w tym doswiadczenie? jakie sa ceny takich uslug?
hehhe temat bardziej ciezki niz sie spodziewalem:)
odswiezam:)
Nikt nie odpowiada bo nikt nie wie pewnie.
Ale powiedz mi co za problem zwyczajnie spróbować, z tego co piszesz to całe twoje koszta to będzie 150zł miesięcznie, czyli ryzyko praktycznie żadne, rejestruj firmę i działaj, jak się nie uda to trudno, ale może akurat trafisz w rynek i zarobisz na tym.
150 zl rejestracja ale koncowki do zakuwarki. musialbym miec ich setki to jest koszt.. do silownikow roznego rodzaju tulejki, uszczelki i ine pierdoly kolejny koszt oraz materialy roznego zastosowania do obrobki. okolo 10 tys na start. pewne ryzyko jest. nie mam pojecia skad nabyc klijentow
Nasz serwis (wózków widłowych ) posiadał zakuwarkę do węży ale była ona za duża i w momencie kiedy byli w terenie to z reguły na zakucie węża jechali do najbliższego punktu , mając taką zakuwarkę na samochodzie możesz świadczyć usługę zakuwania tych węży .
A Twoi potencjalni klienci to : -firmy posiadające wózki widłowe (reklamujesz się jako spec od hydrauliki ,spec od przewodów itp) -właściciele koparek ,ładowarek itp. Znam kolesia który trochę grzebie przy samochodach ,ale znany jest z tego że regeneruje pompy i te sprawy. Zresztą co ja tu pisze ,to o czym Ty piszesz wskazuje na jedno ,serwisuj wózki widłowe .Zrób sobie uprawnienia konserwatora i rejestruj działalność skoro i tak o tym myślisz. Pozdr
co do pomp to nie samochodowe ale wodne wirowe monoblokowe. znam sie na rzeczy, zakuwarke planuje kupic mobilna a w regeneracje tlokow hydraulicznych wchodzic stopniowo. jaki jest koszt zakucia weza hydraulicznego odejmujac material (waz i koncowki)? to jeszcze za malo jak na biznes. co jeszcze moglbym dolozyc do uslug zwiazanych z hydraulika i pneumatyka?
Nie prawda że musisz ich mieć setki ,musisz się tylko skupić na jakiejś dziedzinie ,w tym wypadku na wózkach : i tu już jesteś w stanie mniejszym kosztem zakupić standardowe końcówki itp bo: wózki widłowe dzielimy na 1t 1.5 2t 2,5t 3t 3,5t 4t 4,5t 5t i większe ale najpopularniejsze są 1.5 t 2.5 3.5 4t oczywiście mowa o wózku widłowym o udźwigu np 1.5 i jeśli się temu przyjrzysz to zobaczysz ze wystarczy Ci kilka standardowych węży ,zakuwek itp by móc zorganizować kompletnie wyposażony serwis wymiany węzy hydraulicznych w wózkach widłowych ...Od tego możesz zacząć po godzinach ... pozdr
Pompy regenerował ,ale od wózków widłowych ,podobnie jak rozruszniki z tego co pamiętam . Za regeneracje pompy brał jakieś 50-70 zł
zawsze moge wdrazyc regeneracje pomp hydraulicznych z wozkow widlowych czy innych maszyn stosowane do napedow hydraulicznych.pompy zebate, tlokowe i lopatkowe z tym ze to juz wyzsza szkola jazdy:)
Działaj .
zaczynam rejestracje firmy. od groma bieganiny:/ moze macie jakies pomysly zwiazane z hydraulika silowa , pneumatyka czy regeneracja czesci maszyn?
Mam pomysł na klienta. wyłącznie na PW. Nieodpłatna rada. Pozdrawiam Marcin Hydraulik siłowy w sześciu tysięcznej firmie :)
:)
co do koparek musisz mieć sprzęt do 4 oplotu, a to droga sprawa. A z wózkami? no cóż większość firm z nawet z małym taborem posiada swoje zakuwarki,
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Hydraulika silowa, zakuwanie wezy,regeneracja pomp wodnych": - Zakuwanie węży - zakuwanie węży hydraulicznych - zakuwanie przewodów hydraulicznych - Import pomp z belgii - Instalacja pomp ciepła!
• Strona 1 z 1
|
|