Witam.
Czy ktoś miał do czynienia z tym bankiem,chodzi mi o kredyt na start dla firmy nawet 200 tyś.
Proszę o jakieś opinie.
Pozdrawiam.
|
Idea Bank |
Idea Bank
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Witam.
Czy ktoś miał do czynienia z tym bankiem,chodzi mi o kredyt na start dla firmy nawet 200 tyś. Proszę o jakieś opinie. Pozdrawiam.
Podstawowym warunkiem uzyskania takiego kredytu jest zabezpieczenie w postaci nieruchomości a z tym na początku działalności zazwyczaj ciężko.
Na start polecam Getin lub popytaj w Multi - tam jest coś takiego jak debet/karta kredytowa dla nowych firm i jestes weryfikowany jako osoba fizyczna pod względem płynności finansowej.
Witam.
Czy zabezpieczeniem może być jakaś działka budowlana lub np. dom w którym mieszkam czy musi być to jakiś teren zarejestrowany na firmę? Pozdrawiam.
Wejdź na ideabank pl i tam masz nr kontaktowe, bądź wypełnij wniosek i konsultant oddzwoni i Ci wszystko wytłumaczy jaka to musi być działka.
Natomiast 10-15k przy dobrej historii finansowej powinieneś bez problemu dostać w GetinBank. Jest to chyba najprostszy kredy do uzyskania na początek DG. Pozdrawiam
Radziłbym dużą ostrożność z tym bankiem. Jest to instytucja czysto wirtualna. Nie ma żadnej placówki i niezbyt dobrze działający system operacyjny. Założyłem lokatę 2.05.2011 i do tej pory nie mam dostępu do niej. Wielokrotna próba wysłania sms-a z hasłem do konta, zakończona niepowodzeniem. Z innych banków sms-y przychodzą bez problemu. Rozmowy telefoniczne niczego nie zmieniają i brak bezpośredniego kontaktu z jakimkolwiek pracownikiem. ZDECYDOWANIE ODRADZAM
Na pewno nie decydowałbym się na taki bank.
Tak dla ciekawości, to idea bank ma już placówki.
czemu ma nie mieć? niedawno przecyztałem, że Idea powstal na bazli licencji banku już istniejącego (GMAC, czy jakośt, notabene nicm i ta nazwa nie mowi). teraz czarnecki żongluje spólkami w grupie i idea wyląduje labo razem z Noble albo z gettinem. Idea jest taka, dobrym marketing i bardzo wysokie ceny i przy nieortodoksyjnym podejsci do ryzyka w bankwości. pozdrawiam
Na początku działalności Idei dostep był tylko internetowy,
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Idea Bank": - Idea Bank? - Idea Bank -opinie - Lotaka 5,65% netto w Idea Bank? - Idea Bank wspiera nowe firmy - Bank internetowy vs. bank realny, który lepszy?
• Strona 1 z 1
|
|