czy ktos uzywa ifirma.pl ?
czy warto na poczatku dzialalnosci z tego korzystac ?
|
Ifirma.pl - ksiegowosc przez internet czy ktos tego uzywa ? |
Ifirma.pl - ksiegowosc przez internet czy ktos tego uzywa ?
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
czy ktos uzywa ifirma.pl ?
czy warto na poczatku dzialalnosci z tego korzystac ?
ja korzystam i na razie sobie chwalę.
Serwis prosty i intuicyjny w obsłudze i co najważniejsze tani ja i tak na razie mam przez 6 miesięcy za free.. co dla początkującego przesiębiorcy jest dobrą opcją Pozdrawiam
a ja uważam że to nie może być dobre.
Realnie, księgowa może ci doradzić formę opodatkowania, może ci doradzić co zrobić aby zapłacić mniej do kasy Państwa. A przecież też o to chodzi.
Lucas84 napisz coś więcej. Planuje od stycznie przejść na tksięgowość głównie z powodu oszczędności.
Jak to wyglda w praktyce. Ile czasu na to poświęcasz? słyszałem ze jest całkiem dobre wsparcie poprzez doradców na infolini czy mozesz to potwierdzić ? czy to raczej tylko marketing. Napisz jakie s minusy być może nie wszystkie sa dla mnie widoczne po zapoznaniu sie z oferta. No i wogole jakies wieksze info prosze. Z góry dziękuję.
Witam
ja rozwazam przejscie na ifirma od poczatku 2010 roku, zbieram wiec informacje jak to sie ma w praktyce. lukas84 napisz coś więcej. Jak to wygląda barziej szczegołowo. Słyszałem ze jest całkiem dobre wsparcie przez doradców na infoini - czy to prawda? Mozna pytac do woli o wszystko? Ile czasu poświęcas na to w miesiącu. Jakie są twoim zdaniem minusy największe. Z góry dzęki
Możesz sam zapoznać się z możliwościami tej firmy.
Na głównej stronie jest link do demo, ewentualnie tu: https://www.ifirma.pl/cgi-bin/WebObject ... oa/wa/demo Po zapoznaniu się z tym, można stwierdzić, że samemu wszystko obsługujesz. Do tego pewnie jest jeszcze fachowa pomoc doradców na infolinii. Trzeba jednak spędzić nad tym trochę czasu.
ifirma to nic innego jak tylko zamiennik oprogramowania do prowadzenia księgowości. Praktycznie nic więcej.
Ifirma nie podpisze dklaracji ifrma nie wyśle deklaracji ifirma nie obsłuży ci zusu (łącznie z wysyłką elektroniczną) ifirma nie zweryfikuje ani rachunkowo ani merytorycznie wprowadzonych dokumentów. Jeżeli szkoda pieniędzy na obsługę poprzez biuro rachunkowe, zamiast korzystać z ifirma wystarczy zakupić licencję na oprogramowanie do prowadzenia KPiR - z grubsza wyjdzie na to samo.
Reprezentuję serwis ifirma.pl. Nie jest moim celem ingerowanie w swobodę dyskusji i odnoszenie się subiektywnych poglądów jej uczestników, które w pełni szanuję, lecz chcę jedynie sprostować podawana informacje odnoszące się do faktów.
Serwis oferuje klientom możliwość skorzystania z podpisu elektronicznego jego pracowników i tym samym przekazywanie deklaracji do US w formie elektronicznej. Funkcji Płatnika nie dublujemy - jest on właściwym oprogramowaniem przeznaczone do rozliczania się z ZUS przez te firmy, które muszą przesyłać dokumenty w formie elektronicznej.
Witam
Tzn że mogę wysyłać za pomocą ifirmy zeznania podatkowe i informację do ZUS? Pozdrawiam
sprawdź elaboro może ci się spodoba
Ja używam ifirme już ponad ok i polecam,
pracy z księgowością nie ma dużo, sam wystawiam 40 faktur i mam około 30 faktur kosztowych, wszystko zajmuje 2-3h w miesiącu. Przynajmniej nikt nie wie ile zarabiam bo tylko ja 1 mam dostęp do moich danych. Być może dobrą alternatywą jest licencja na stałe użytkowanie i jakiś inny program, ale z pewnością ifirma nie jest zła pozdrawiam, Wojciech Skarbek www.seolider.pl
Tak na prawdę każde rozwiązanie jest dobre o ile ktoś dobrze dopasuje je do swoich potrzeb. Jeśli ktoś ma małą firmę czy też jeśli lubi sie bawić samemu w księgowość i sie na tym zna to pewnie ze może korzystać z takich narzędzi. Ale jeżli ktoś ma o tym małe pojęcie a do tego prowadzi większą firmę to może lepszym będzie próba outsourcingu pewnych działań w biurze. Na terenie Warszawy jest wiele takich biur, np Centrum Księgowości i Doradztwa. No ale tak na prawdę to każdy sam najlepiej powienien wiedzieć czego potrzebuje:-)
Sprawdź również podobne tematy:
- Księgowość internetowa - www.ifirma.pl
- Mała księgowość internetowa ifirma.pl - Którą ksiegowość polecacie bardziej wfirma czy ifirma - DB FX - czy ktos uzywa tej platformy? - Db FranchiseFinance Ktoś skorzystał z tego ?? - Piaskowanie - czy jest ktoś kto żyje z tego? - Internet Cafe - czy sa z tego $$$$ - 1zł.przez internet. - GRA PRZEZ INTERNET Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|