|
Ile chcecie zarabiac? |
Ile chcecie zarabiac?
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Ciekaw jestem jakie założenia stawiają sobie początkujący w e-businesie? Ile chcą zararabiac? To przecież podstawowe pytanie. Inaczej zabieramy sie do tworzenia biznesu który ma przynosic kilka tysiecy a inaczej kilkaset tysiecy. A ja zauważyłem, że większosc zakłada od razu docelowa wartośc siedmio-cyfrowa. Czy nie lepiej na poczatku zweryfikowac swoje możliwosci na skromniejszych planach? A z drugiej strony przeciez nie wszyscy chcą byc milionerami. Więc ile? Może tak będzie łatwiej podyskutowac o formach i rodzajach biznesu.
Na dzień dzisiejszy 7000 zł miesięcznie by mnie urządzało
Lubię być szczery - 30 tys. złotych miesięcznie.
Odpowiem inaczej. Dom w dobrej dzielnicy i nowe Audi a6 w garażu przed 40 rokiem życia.
Wysoko mierzycie :)
Inaczej to tak: Dom na posiadanej już działce, samochód rodzinny Van dla mnie, i jakiś inny dla żony, wakacje 2 razy do roku. Samochody wymieniane max co 3 lata, żeby było mnie stać na nowe ciuchy co miesiąc, restaurację raz w tygodniu i fundusz emerytalny żebym na starość nie został na lodzie
Mnie by tak z 7000 zł miesięcznie urządzało...
No a to nawet jest realne w niedługiej przyszłości.
Na dzień dzisiejszy, co oznacza, że stawka ta będzie rosnąć wprost proporcjonalnie do podwyżek płac innych obywateli. Czyli niedługo nie 7000 zł, a 15000 zł :)
A jakie uważacie że macie szanse na osiągnięcie swojego celu? Na jakim etapie obecnie jesteście? I jakie są Wasze największe przeszkody w realizacji własnych planów?
Natura człowieka... zawsze więcej niż się ma ;)
Teraz pewnie coś koło 7.000-10.000, jednak z czasem, wraz z osiąganym celem.. coż apetyt rośnie w miarę jedzenia ;]
Lenistwo...
Największą przeszkodą jest doba, która ma tylko 24 godziny i za nic nie chce się wydłużyć.
Wedlug mnie jak wchodzilem w to myslalem no spoko by bylo tak 200zl miesiecznie dodatkowej kasy pozniej jak juz zaczely sie sumy 4 cyfrowe ciagle chce wiecej i to chyba kazdy tak ma nie ma jakiejs granicy w zarabianiu zawsze bedziemy chciec wiecej. Nie spotkalem jeszcze osoby ktora powiedziala ze tyle ile zarabia satusfakcjonuje go i wcale nie potrzebuje wiecej.
A ja będę szczery i w tym okresie mego życia w jakim jestem wystarczy mi 5000 zł miesięcznie. Tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić :)
Ja zaczynając myślałem o kwotach, które wystarczą na podstawowe utrzymanie, ale zmierzam do tego by posiadać własny porządny samochód, dom, by rodzina miała wszystko co potrzeba itd. itd. myślę, że 10 tys miesięcznie to całkiem dobra kwota by godnie żyć i nie martwić się co włożyć do gara, za co zatankować czy w co się ubrać :)
Co przeszkadza w osiągnięciu tego? Przede wszystkim czas, bo go brakuje strasznie, sił bo robiąc więcej godzin dziennie niż są etaty można się naprawde wyczerpać i koszty pracy w naszym kraju bo dawno zatrudniłbym wiecej ludzi co mnie by odciażyło :)
Sprawdź również podobne tematy:
- Chcecie zainwestować?
- Videosender poszukiwany a my go mamy chcecie zarobic !! - Chcecie pomysłu ? Proszę bardzo, podaję - Jak zarabiac 50% lub wjecej , na rok - Naucze was jak zarabiac - Zarabiac na ciezarówkach - Jak zarabiac na autoresponderze ? - Jak zarabiać na Blogu ? - Jak zarabiać na talencie plastycznym? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|