|
Ile czeka sie na regon |
Ile czeka sie na regon
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
witam mam takie pytanie złożyłem w gminie wniosek o DG i do tej pory nie dostałem numeru regon ani nic . ile sie czeka na to ?? dodam ze wniosek złożyłem 6 .
a ja chciałbym się dowiedzieć jaki jest ustawowy czas w przeciągu którego urzad statystyczny musi regon wyrobic?
Obecnie robi to praktycznie od ręki.
ale jest jakiś czas który jest narzucony i przez ten okres urząd statystyczny ma obowiązek wyrobić regon?
bo nie byłem tam osobiście tylko info poszło z urzędu dzielnicy z druczku CEIDG-1 a z tego co czytam po forach to niektórzy czekają nawet ponad miesiąc co moim zdaniem jest przegięciem ze strony urzędników :/
Od 1 sierpnia, żadne papierowe zaświadczenia nie są już nigdzie potrzebne (a przynajmniej nie powinny), po uruchomieniu CEIDG, takim "zaświadczeniem jest wydruk z CEIDG (przedsiębiorca też tylko coś takiego "dostanie"), który każdy zainteresowany będzie sobie mógł wydrukować.
Analogicznie jest z nr REGON. Przedsiębiorcę szukamy na stronie GUS http://www.stat.gov.pl/regon/ A potem klikamy opcję "wydruk" i już mamy poświadczenie REGON (do którego również każdy zainteresowany ma dostęp (banki, firmy telekomunikacyjne, urzędy itp...itd)
aaa czyli wystarczy jedynie wydruk z tej strony....super ;)
tylko ciekawe kiedy mi ten regon załatwią.....poczekamy zobaczymy
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ile czeka sie na regon": - Co nas czeka - PUP GLIWICE ile się czeka?! - Litwa czeka eksporterow! - Ile czasu sie czeka na dotację - jak długo się czeka na wieści z UP
• Strona 1 z 1
|
|