mam pytanie do użytkownika infofirma
czy ma Pan jakiś kontakt do niezależnej kancelarii o której Pan pisał
|
Ile kosztuje prawnik - strona 2 |
Ile kosztuje prawnik
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
mam pytanie do użytkownika infofirma
czy ma Pan jakiś kontakt do niezależnej kancelarii o której Pan pisał
Mimo, że tych adwokatów i radców prawnych jest sporo, to trudno ich jakoś znaleźć.
Często szukając czegoś korzystam z FAVORE. pl Tam jest taka zakładka z doradztwa również tego związanego z nieruchomościami favore. pl/cat14_finansowe-i-prawne.html Wystarczy podzwonić po tych adwokatach i zorientować się ile biorą.
Ja byłem u dwóch- w sprawie o poświadczenie nieprawdy za pomocą dokumentu i wyłudzenie- w Warszawie. Pierwszy zawołał z góry- 10 000 na wlot i 10 000 po (ale mi coś nie przypasował, nie szło o hajs), a drugi za godzinę roboty. Ten drugi- diabeł Ofiaraaa:->- tak się nazywa serio (no prawie :-> bo Robert Ofiara)- zawołał od mnie 200/h. W sumie spoko ale nie wiem ile mnie to wyjdzie suma sumarum bo strategię mamy na przeciąg.
Mój ziomek wcześniej sobie znalazł jakiegoś Perdzynski/Pierdziński:-> i ten wziął na wlot 6 000. Ale to zależy od sprawy. Kolesia co siedział u mojego na poczekalni się pytałem to od niego wziął 800 zł bo miał sprawę o jazdę po pijaku. Kumpel też mi mówił, że jak łapał orient to przedziały naprawdę są od jakiś złotówek do i kilkuset tysięcy. Nie wiem jednak czy hajs to powinien być priorytet. Trzeba brać ogarniętego a złotówki kręcić. No chyba że ktoś niewinny, heeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeeee
weź po uwagę, że adwokaci często chcąc właśnie "spuścić" klienta - bo ma trudną sprawę, bo jest męczący - stawiają bardzo wysoko poprzeczkę cenową (3,4 razy wyżej niż wzięliby normalnie). Jeśli klient nie rezygnuje to zysk jest ich :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ile kosztuje prawnik - strona 2": - prawnik - kraków - Szukam pracy -prawnik - Prawnik poszukuje pracy - Prawnik dla rozwijającej się firmy - Prawnik w Twojej Firmie
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|