|
Ile kosztuje wynajęcie DJ-a |
Ile kosztuje wynajęcie DJ-a
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Jest jakaś stawka dla Dj-ów od - do za impreze?
No a niby co ? Za free maja siedziec ? ;]]
Zalezy od jego klasy, imprezy, itp.. ;) Z powazaniem Jacek Niedźwiecki
wesele 600zl , osiemnastka 300zl, sylwester 1200zl zzalezy jeszcze czy z wlasnym sprzetem czy nie i jak duza ma byc imprezano i jak kolega wyzej napisal jakiej rangi impreza no i jaki dj bo no tiesto za 600zl to raczej ci nie zagra nawet jednego kawalka ;p (ale moge sie mylic)
Mylisz się, Tiesto zaczyna rozmowę jak w grę wchodzi 2500 euro;P, a co do DJ jak dyskoteka na 300 osób to radzę poszukaj jakiegoś miejscowego DJ, na taką dyskotekę stawka max 200zł od imprezy. Oczywiście sprzęt dyskotekowy.
Akurat,bylemwlasnie w sobote swiadkiem na weselu,a raczej przyjeciu weselnym(ok 40 osob) i gral wlasnie DJ.Przyjechal w okolice wawy z Nowego Sacza, dostal miejscowke dla siebie i swojej laski w sumie 300zł), spanie w hotelu 150zł, oddali mu za paliwo i zgarnał 2tys na czysto,gral ze swoim sprzetem,ale tak ze za pololwe ceny postawiłbym kompa i tez gorzej by nie wyszlo.Rano ok 11 musial wyjechac bo w Krakowie o 16 gral impre,skasowal 1300za niedziele-chłopaczek ok 23 lat.Pzdr
wow niezle ;) a ja sie ostatnio pultalem jak robilem urodzony ze 200zl za impreze + sprzet to zdzierstwo ;p
Dokładnie , wszystko zalezy od imprezy , jej rangi i budżetu, jak również od osoby samego dja.
Czy jest to gwiazda światowego formatu , czy znany ogólnopolski dj..
ten byl formatu-hmm....maluczkiego?:)
Jak ktoś się ceni i nie jest ku*** która tanio skórę sprzeda to można zarobić. Oczywiście nie mówię o chłopaczkach, którym się wydaje, że są djjami bo zagrali w remizie dwie dyskoteki tylko dj lub wodzirej z prawdziwego zdarzenia.
Jesli mówimy o dj klubowym to w gre wchodzą 2 rzeczy 1. Dj - rezydent (czyli grający całą imprezę na stałe w klubie) Zakładam, że nie chcesz dać mu umowy żadnej więc na rekę powinien dostać przynajmniej 150 zł za piątek i sobotę jeśli zbierasz wstęp to nawet 200 (zakładam, że dobrze gra) 2. Dj - gwiazda wieczoru - znany dj lub znana dj-ka gra seta 2 godziny lub 2 sety po 1 godzinie ( do dogadania) Wówczas cena zalezy od prestiżu Powiedzmy, że za 400 zł/2h znajdziesz jakas kobietę która zagra Max cena nieokreślona Jesli Cię stać to zagraniczne gwiazdy house, trance biorą od 2 tys euro wzwyż Plus jakiś hotel czy coś. To już różnie. Jeżeli mówimy o dj/wodzireju na wesele to oczywiście, że mozesz postawić kolegę z komputerem, ale pytanie czy ktoś chciałby mieć takie wesele :/ Profesjonalista przywiezie dobre nagłośnienie, jakieś kolorofony może nawet dymiarkę. Przeprowadzi fajne zabawy, rozweseli ludzi i zagrzeje do tańca. nie będzie to dla niego zbyt trudne. Dobierze utwory muzyczne w taki sposób, żeby tworzyły one logiczną całośc, zrobi jakas zabawę dla dzieci. Ja za 900 zł bym tego nie zrobił. 1200 cena minimalna. Uzależniona od ilości gości, wymagań. Do tego koszty dojazdu, chyba, że w obrębie 30-40 km. Dla mnie każdy kto zaniża stawki jest sprzedawczykiem Wybaczcie ale to nie jest konkurencja tylko "puszczanie się" Pozdrawiam PRAWDZIWYCH dj.
nie wiem czy zwykly DJ na imprezie zagra za 150zł za wieczór może na jakiejś koziej wólce;p bo szczerze mówiąc sprzęt kosztuje płyty klosztują no i wtedy gdzie ludzie sie bawią ty pracujesz czyli weekend jeżeli ktoś gra na stale w lokalu to powinien wiecej zarabiać niż marne 150zł za impreze.
Napisałem, że za piątek przynajmniej 150 Takie stawki są nawet we Wrocławiu, więc jak widać zdarza sie.. Ale oczywiście jestem za tym aby płacono więcej :-)
Nie no ludzie!!! Koleś, który wyjdzie z trąbką na pogrzebie i zagra 5 minut, za które skasuje minimum 150 zł to niby nie jest zdzierstwo. Jednak gdy Dj stoi na nogach średnio jakieś 8 -12 godzin i skasuje 200 zł, to Wy to nazywacie zdzierstwem? Sprzęt tez kosztuje, a sprzedawczyki, którzy graja za 100 zł psują cały interes. Jak tak dalej pójdzie, to niedługo nikt nie będzie chciał grać na żadnej imprezie. I teraz powiedzmy, ze Dj dostanie 100 zł za impreze.... Teraz niech odprowadzi od tego podatek i zapłaci zaiks. Napewno wtedy nie zarobi, tylko drugie tyle, będzie musiał dołozyć ze swojej kieszeni. Jeżeli nie wyelminuje się ludzi, którzy graja za 100 zł, wówczas to się w ogóle nie będzie opłacało. Nie wystarczy to, ze ktoś ma sprzęt... Trzeba również mieć do tego podejście, a za parę groszy, nikt profesjonalnie nie zagra. Jeżeli większa impreza np 300 osób i dj skasuje 300 zł, wówczas wychodzi na to ze każdy da 1 zł :) Tak więc to niewiele, a zapewne każdy będzie bardziej zadowolony niz wtedy, gdyby każdy dał np 30 gr;p Oczywiście mogę się mylić, ale warto się nad tym poważniej zastanowić...
Dj - wiec rozumiem że piszecie o osobach z licencją - wystawioną i opłaconą ( kontrole zaiks'u )
Stawki dla takich ludzi - twórców są duże Od 200 zł ( dla młodego rozkręcającego karierę człowieka ) do 10-20 tys zł ( dla Polskiego z czołowej półki) Średnio Polscy "debile" zabierający rynek ( nie jestem dj'em , ale tak nazywam ludzi bez licencji - nie dj tylko odtwórca ) grają za 100 zł nawet do max 200/300 miasta jak szczecin/poznań . Dj z licencją w tym samym wieku w dobrym klubie i zapleczem 500 zł (doba) większy event ( kilka tysięcy osób jak support ewentualnie back stage ) może liczyć na 1000-2000 tys lub gra za promocję własnego NICKU .
*** to ty jesteś skoro uwazasz ludzi bez licencji za debili,
tzw "licencja dj" to tylko w naszym chorym kraju wymyślili aby tacy jak ty płacili po 1000zł za kurs, a inni na tym zarabiali, jeśli jestes prawdziwym DJ to nie potrzebujesz jakiś marnych papierków na potwierdzenie swoich umiejętności!!!
Licencja obowiązuje nawet w USA więc przestań pier... i zacznij odprowadzać podatki .
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|