Jak w temacie...tylko jest jeden problem chodzi o zagraniczny czek.
A moze to zalezy od banku w ktorym jest realizowany?
|
Ile kosztuje zrealizowanie czeku? |
Ile kosztuje zrealizowanie czeku?
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Jak w temacie...tylko jest jeden problem chodzi o zagraniczny czek.
A moze to zalezy od banku w ktorym jest realizowany?
BISE - Bank Incjatyw Społeczno-Ekonomicznych SA
Skup: prowizja 1% | min. 25 zł inkaso: prowizja 0,35% | min. 10 zł | max 150 zł Bank BPH SA Tabela opłat i prowizji Skup: prowizja 1,5% | min 10 zł | max 1000 zł Inkaso: prowizja 1% | min 10 zł | max 500 zł BZWBK inkaso: prowizja (rozrachunek z regresem) 25 zł inkaso: 0,15% | min 150,00 zł | maks 500,00 zł Bank Pekao SA Tabela opłat i prowizji inkaso: prowizja 0,5% | min 20 zł | max 400 zł skup: 2% | min 20 zł | max 1000 zł PKO BP Tabela opłat i prowizji inkaso: prowizja 1% | min 20 zł | max 400 zł skup: prowizja 1,5% | min 10 zł | max 1000 zł ING Bank Śląski Tabela opłat i prowizji inkaso: prowizja 0,25% | min 15 zł | max 300 zł skup: prowizja 1% | min 50 zł Osobiście polecam BPH lub PEKAO
musisz mi jeszcze wytlumaczyc co to jest inkaso.Ja chcialbym wymienic czek na gotowke.
Skup - dostajesz pieniądze od razu
Incaso - bank gdy ma obawy co do autentyczności czeku (albo pracownik ma taki prikaz) bierze czek do inkaso, czyli wykupieniaod wystawcy czeku, jesli bank otrzyma pieniądze wtedy wypłaci je Tobie. Skad masz czek?
z pewnego zrodla,nie od osoby prywatnej lecz od firmy miedzynarodowej
Polecam bank BPH, jeśli czek jest popularny tj. dostaje go wiecej osob w Polsce, np. tak jak jest z Google AdSense to będą mieli wzór podpisu w centrali, czek zostanie skserowany, wyslany faksen do centrali, oni dają odpowiedź, powiedzmy ze pozytywną, ze mają wzór podpisu i czek jest wiarygodny i realizują od ręki, bez Incasa.
Czy ten czek to z Kanady :) Z gammaecash ? :lol: :) Ja dostałem kiedyś czek na 500 USD z tej właśnie firmy, poszedłem do banku PKO SA, zapłaciłem 10, czy 12 złotych i po około miesiącu miałem pieniążki w ręku. To były stare, dobre czasy... pamiętają jeszcze moją szkołę podstawową :P Hehe i jeszcze jedno - ta firma przysył mi ciągle kartki z życzeniami na święta :D Prowadziłem wtedy stronę WWW z darmowymi fotkami erotycznymi :) Była na pierwszych miejscach w wyszukiwarkach - i po około półtorej tygodnia nazbierałem 500 dolców w ich programie partnerskim :) Jak to się mówi - młody kombinator :D 8)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|