|
Ile lat mozna miec zeby zalozyc firme? - strona 3 |
Ile lat mozna miec zeby zalozyc firme?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Idziesz do urzedu miasta lub gminy. Wypisujesz wniosek o wpis do ewidencji gospodarczej. Gdy otrzymasz wpis wypelniasz wniosek o przyznaniu numeru REGON. I pote zalatwiasz Urzad Skarbowy i ZUS.
Zamiast szukać pracy, może wolisz zatrudnić się u siebie ?!
My Ci w tym możemy pomóc ! Oferujemy : - analizy pomysłu - gotowe pomysły / biznes plany - znalezienie odpowiedniego lokalu - pomoc w uzyskaniu dotacji, dofinansowania - wyszukaniu odpowiednich kontrahentów lub pracowników - i wiele, wiele innych Każdą otwieraną firmę traktujemy jak własną . W zamian chcemy tylko niewielki udział w Twoim biznesie (od 1% do 5% ) w zależności od wymaganej pomocy i rodzaju biznesu .
Może lepiej zaczekaj aż skończysz 18 lat i zdaj maturę..... , nie chce być okrutna, ale nikt nie chce robić interesów z dziećmi...
Na jakiej podstawie ten bezsensowny wniosek??!! Bardzo dobrze, żeby uczyć się biznesu od najmłodszych lat. Brawo Patryk! Życzę udanych interesów!
To nie jest bezsensowny wniosek, raczej poparty własnym doświadczeniem, też jestem młoda i popieram zapał do biznesu młodych ludzi, ale jak chłopak nie ma jeszcze dowodu osobistego to nie weszłabym z nim w żaden interes......Nie popadajmy ze skrajności w skrajność......I niech się chłopak uczy biznesu ( w teorii, od kogoś itp. ), a jak już dostanie dowód do ręki to wtedy niech skupi się na praktyce.
A kto mówi o "wchodzeniu w interes"?!
Za to z pewnością w wielu dziedzinach może odnieść większy sukces od Ciebie- domyślam się, że o kilka lat starszej dziewczyny. Proste przykłady: -handel, np. sprzętem sportowym- przy odpowiednim podejściu klientami mogą być głównie jego rówieśnicy i głównie płci męskiej- jak myślisz kto ma większe szanse na dobrą sprzedaż? -usługi, np. porządkowanie ogrodów, mycie samochodów- też będziesz lepsza?
czy ty nie zauważylaś w którym roku on miał 17 lat? może spróbuj policzyć ile ma dzisiaj.
A kto tu w ogóle mówi o ściganiu się kto w czym będzie lepszy?? I nie wątpię, że może odnieść większy sukces, bo też nie uważam się za nie wiadomo kogo, żeby było jasne....Chodziło mi bardziej o sprawy "techniczne". Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby 17-latek bez dowodu osobistego, który nie może kupić sobie legalnie piwa w sklepie ani zapisać się na prawo jazdy, a w domu musi być o 22.00, bo nie wiadomo czy rodzice pozwolą dłużej poszedł do Urzędu Miasto i złożył wniosek o wpis do EDG........... Wcale nie wątpię w to, że nie jest bystry i zaradny i niech próbuje się zakręcić gdzieś, coś robić, ale mimo wszystko mamy pewne obwarowania wiekowe i tego się nie przeskoczy. To tak samo jakby jakiś 25-latek bardzo dobrze znał się na polityce, siedział w tym od dziecka i był zapalonym pasjonatem i nagle chciał kandydować na prezydenta, gdzie granicą wiekową jest 35 lat. Wtedy też będziesz mówił, że jasne!, czemu nie!, przecież popieramy młodych pasjonatów! Ma zapał to niech próbuje! ???
Niestety jestem już wiekowa, mam problem ze wzrokiem:p Poza tym nie o liczenie tu chodzi tylko wypowiedziałam się ogólnie i merytorycznie na temat zakładania firmy w wieku 17 lat.
Popieram. Wiek nijak ma się do biznesowych predyspozycji. Czasami nawet bardzo młoda może mieć duże pojęcie o biznesie i dokształcając się w tym zakresie może odnieść duże sukcesy.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ile lat mozna miec zeby zalozyc firme? - strona 3": - czy mozna na wynajem zalozyc firme - 400 TYS W CO ZAINWESTOWAC ZEBY MIEC 5% MIESIECZNIE - Jak zainwestować 15000 zł żeby mieć 400-500 zł/mc - Jak to zrobić zeby nie mieć w Polsce urzędników na głowie ? - Żeby dostać dotacje z PUP, trzeba mieć własny lokal
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|