|
Ile może być warta domena o przyszłym telefonie Google? |
|
Strona główna forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
j.w.
a zastanow sie to sam sobie odpowiesz.
Np. jesli wyreklamujesz zrobisz dobry serwis i zrobisz sklep internetowy to zarobisz pewnie duzo.... A jak bedzie to tylko domena to zapewne nic...
Dokładnie. Tak naprawdę domena ma wartość sama w sobie gdy:
- Było coś "pod nią" domena jest rozreklamowana ludzie tam dalej zaglądają - Domena jest baaaardzo intuicyjna / łataw do wymówienia i zapamiętania i ma końcówkę .pl (u nas) + nie ma żadnej innej takiej samej lub podobnej wolnej. i to właściwie tyle. W innym przypadku musi iść coś za nią bo jeśli chcesz mi sprzedać np. domenę: http://www.telefoniagoogle.pl za krocie to ja zarejestruje http://www.swiattelefoniiigoogle.pl za grosze (nie jest dobra bo ma tt i ii + jest długa ale chodziło tylko o przykład).
moja nazwa domeny do guglofon i końcówka .pl.
po pierwsze to domena jest .pl to juz traci na wartosi, co innego jakby było com a po drugie to taka bedzie nazwa tego owego telefonu? dla mnie nic nie warta domena
Po trzecie jak Google wyda nowy produkt automatycznie poprzejmuje domeny z nazwą produktu.
Ano :) Możesz narobić sobie tylko problemów, tak jak to było z domena gmail.pl
Czy ja wiem, czy to będzie problem.To jest spolszczona wersja tego przyszłościowego produktu, a google moim zdaniem zrobi stronę o innej nazwie.
poza tym wiecie może jak zadbać o reklamę???
Myślę, że w rejestracji nie ma specjalnego ryzyka, ale tylko dlatego, że z marketingowego punktu widzenia dla Google'a nazwa ta nie jest wiele warta (zaliczyłbym to do kategorii eksperymentu językowego) i w gruncie rzeczy trudno byłoby jednoznacznie udowodnić, że "guglo-" odnosi się do Google'a, a nie do jakiegoś innego gulgotu :)
No właśnie,Ydriuf ma racje.Teraz chciałbym zadbać o reklamę. Wiecie gdzie zareklamować swoją domenę.
jak o telefonie google domena to moze w wyszukiwarce google...:]
A tak poważnie to wszedzie byle skutecznie :)
|
|