do sprzedazy domen polecam strone http://www.sedo.com
Jak sie ma dobrze wypozycjonowana strone i dobry ruch na niej mozna powalczyc o dobra sumke w innym przypadku liczyc na szczescie
|
Ile można dostać za domenę? - strona 2 |
Ile można dostać za domenę?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
do sprzedazy domen polecam strone http://www.sedo.com
Jak sie ma dobrze wypozycjonowana strone i dobry ruch na niej mozna powalczyc o dobra sumke w innym przypadku liczyc na szczescie
Temat w prawdzie przedawniony. Jeśli chodzi o sprzedaż domen i poszukiwanie faktycznych zarobków na tym biznesie to szczerze polecam książkę w wersji elektronicznej o tym jak skutecznie i z dużym zyskiem sprzedać domenę. Oczywiście książka pisze rownież o skutecznym nabywaniu domen, można również znaleźć informacje o tym jak dochodowo sprzedać domenę która jest uważana za małowartościową. Życzę przyjemności w czytaniu książki. Książka niestety płatna, ale dla zachęty podam linka i po wejściu jest wiele wstępnych informacji które prezentują całą książkę.
Tak przy okazji dorzucę też:
Stara domena (taka ze stażem) znacznie lepiej się pozycjonuje. Poza tym ciekawa domena jest łatwiejsza do zapamiętania (nie wiem jak inni ale ja mimo że mam sporo domen w zakładach i tak najczęściej odwiedzane pamiętam i często wpisuję z palca) nie wspominając już, że domenę np. prostytutki.com.pl łatwiej podać znajomemu niż superasnyduperasnyseksik.com.pl :) a to mimo wszystko działa bo w dobie tak nachalnych reklam strona polecona przez znajomego nie jest odrazu bardziej wiarygodna.
Za domenę można dostać tyle, ile ktoś chce za nią zapłacić. Ile jest warta Twoja domena dowiesz się w momencie bezpośredniego kontaktu, podczas negocjacji z potencjalnym zainteresowanym, żadna wirtualna symulacja tego nie zastąpi.
Niechce zakładać nowego tematu a więc zapytam tutaj. Tworzę serwis który będzie codziennie ściagał kilka wiadomości po RSS z innych stron i umieszczał je na stronie głównej. Czytelnik będzie miał łatwy dostęp do archiwum. Adres to http://prasówki.pl/ [mozliwe ze niedziala bo podpinam pod hosting] niedziała domene zakupiłem przedwczoraj - odziwo była wolna :) I teraz myslę że najlepszym rozwiązaniem to własnie promowanie tej stronki jakiś czas a potem jak ie będzie zysków z PP to jej sprzedaż. Za ile tak może pójść np. taka półroczna domena ?
Mateusz ma rację. Na przykład serwis Nasza-Klasa jakby nazywał się MojaKlasa.xx to i tak osiągnął by taki sam sukces, ponieważ tu pomysł był genialny... dużą rolę w sukcesie tego serwisu zapewne odegrał Marketing Wirusowy (Szeptany). Pozdrawiam, EB PS. Przepraszam za odkopanie tematu.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ile można dostać za domenę? - strona 2": - No może nie zarabianie ale coś można dostać :) - Czy można dostać dotację z UP na handel na aukcjach? - CZY MOZNA DOSTAĆ DOTACJĘ na hodowlę szynszyli???? - Strona Internetowa czy można dostac dotacje ? - kupno auta -czy można dostać dotacje?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|