|
Ile na start? |
Ile na start?
Biznes Forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
‹ Rekomendacje
Autor
Wiadomość
Cześć, jestem młodym grafikiem, i ciekawi mnie zainwestowanie w coś zarobionych pieniędzy, i mam pytanie ile tak naprawdę przydałoby się mieć aby zainwestować, móc zainwestować w miarę sensownie?
zależy w co zainwestować... żeby kupić jedną akcję danej spółki wystarczy nieraz tylko 5 gr ;) ale tak na serio to moim zdaniem jeśli masz zamiar inwestować to proponowałbym kwotę nie mniejszą niż 50 000 zł, a najlepiej oscylująca w granicach 100 000 zł :) jeśli nie znasz się natomiast wogóle na GPW to załóż konto inwestycyjne w swoim banku połączone z jakimś funduszem inwestycyjnym i wrzucaj tam po np. 200 zł miesięcznie. w ciągu 1 roku kapitał - 19% podatku belki powienien wynieść = 30-100 % zysku. powodzenia :)
to nieprawda że potrzeba m.in 50 000zł, można także zarobić z 10 000zł, fakt faktem nie da się z tego żyć, ale dorobić można.
sorry, nie widziałem daty.
jest taka zasada im wiecej masz to oplaca ci sie grac na mniej ryzykownych spolach i nizszej stopie wzrostu jak masz malo to nie pograsz na 3-4% bo to bez sesu musisz grac na ryzykownych spolach o duzych wachaniach kursu a ze jestes nowy to prawdopodownie bys utopil wiekszosc..
na start to polecam min rok pograc w gry gieldowe wirtualnymi pieniedzmi wiem ze cos takiego jest
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|