Ile płacicie za mycie samochodu w myjni bezdotykowej?
P.S.
Chodzi mi o ceny brutto (z VAT) od najniższych do najwyższych - w zależności od programu, jaki wybieracie.
|
Ile płacicie? |
Ile płacicie?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Ile płacicie za mycie samochodu w myjni bezdotykowej?
P.S. Chodzi mi o ceny brutto (z VAT) od najniższych do najwyższych - w zależności od programu, jaki wybieracie.
najtańszy 10pln, najdroższy 22, jest 4programy ale nie powiem Ci ile 2środkowe kosztują.. najczęściej jednak myje samochód ma myjni bezdotykowej samoobsługowej.. tam b.dobrze samochód myje za 5pln, ale jak mam tylko 2/3pln drobne to tez da się go "przeleciec" żeby był czysty;)
Ja myję na ISTOBAL - dosyć spojnie i dokładnie gdzie 1 zł = 50s i zazwyczaj wrzucam ok. dyszki i korzystam ze wszystkim 4 programów 1 gorąca woda z płynem 2 woda 3 woskowanie 4 spłukiwanie i nabłyszczanie
tez o tym myslalem niedawno ale koszt postawienia myjni zaczyna się od ok 200 tys zł i tak dobry biznes ale długo się będzie zwracał
przeważnie 4 zł ;) za 5 to juz naprawde błyszczy sie i jeszcze się bawie ;)
to samo. przelatuje 4 programy po kolei
u mnie 10,90 - najtańszy bezdotykowy
najdroższy to chyba 20-22zł z woskowaniami i tym podobne ale ja nie widze zadnej różnicy więc po co przepłacać
U mnie bezdotykowa samoobslugowa kosztuje 2zl za minute (niektorzy mowia ze 45 sekund) ale nie wiem nie sprawdzalem:-) Wiec mycie z plukaniem wychodzi jakies 10zl. NIe wiem ile z woskowaniem bo nie robilem.
golfa 3-ke za 5-taka umyje, passata kombi na błysk 7-10 zł
pozdro
Ja myje razem ze sprzataniem za 53pln.
mogliby wszyscy wpisac miasto i liczbe miszkancow albo sama liczbe mieszkancow wtedy na cos by sie to przydalo :0
Mieszkam w Łodzi, cena raczej standardowa (samochód kombi). Samo mycie, które wybieram to tzw. "Super Mycie" i kosztuje 23 zł. Takie najzwyklejsze jest zdaje się te 3 zł tańsze. Być może są gdzieś tańsze myjnie, ale tą mam praktycznie pod nosem.
Wiec jeżeli chodzi o myjnie bezdotykowe samoobsługowe to auto astra G myje za 5zł czyli w 5 min. 4 programy (woda ciepla z proszkiem, woda, wosk goracy, nablyszczanie) nie jest jakoś pieknie ale znośnie. Miasto 60-70 tys. W miescie takich myjni jest z 10 po parę stanowisk.
Cenna uwaga, bo ceny mogą mieć dość znaczący rozrzut, zwłaszcza, że prawie wszędzie w Polsce jest bieda z tym, że bieda biedzie nie równa.
Ja bym złamanego grosza nie zapłacił na bezdotykowej. To agresywny syf niszczący lakier. No ale niewiele ludu ma tego świadomość.
Odpowiadając na Twoje pytanie - na BP są samoobsługowe stanowiska. Za 7zł można spokojnie umyć furę. Poza tym większość cen na obsługowych myjniach waha sie od 8,50 - 15zł za zwykłe mycie.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ile płacicie?": - Ile płacicie za usługi biura rachunkowego? - Ile płacicie za dzierżawę lokalu ( salonik prasowy )?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|