|
Ile za 1km |
Ile za 1km
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam samochód dostawczy Pickup i chcę trochę dorobić na zleceniach.Czy ktoś mi może doradzić jaką stawkę za 1 km przebiegu powinienem pobierać?
Wiesz gdzie to znalazłem? Na reklamie zamieszczonej w twoim temacie. Jak myślisz po co one są?! Mam nadzieje, że pomogłem. Pozdro
Dziękuję za odpowiedż. Rozliczam samochód w prowadzonej DG i te stawki znam.Może nie wyraziłem się dosyć jasno-zastanawiam się czy takie właśnie stawki stosuje się przewożąc coś np.osobie prywatnej?
Witam.Moj kumpel ma lawete na fiacie ducato i on bieze 1.50zl.za kilometr
elaola ja napisałem tą cene [0,7... zł/km] za sam przebieg. Tzn. to jest cena jaką musi ci zapłacić za zużycie samochodu, oczywiście benzyne i usługe sam sobie wliczasz... Nie sprecyzowałeś pytania to Ci odpowiedziałem tak jak zrozumiałem ;)
No tak ,ale ja dalej nie wiem jak wyliczać tę wartość mojej usługi.
Bydgoszcz - auto dostawcze do 3,5 t cena od 1,20zł/km do 1,7zł/km - dłuższe trasy np. powyżej 100km możliwość negocjacji.
Transport osób VW T4 - kursy codziennie ok 150km -1,5 zł/km
Masz głowe i kalkulator? To chyba nie trudno Ci obliczyć nie? Zalezy co chcesz wozic i dokad. Siedze w transporcie juz dlugo i wiadomo ze cena jest za kazdym razem inna w zaleznosci od roznych czynnikow. Nie wiem co znaczy Pickup w Twoim poscie. Ile ton mozesz załadować, ile masz miejsca, co chcesz tym wozic itd. Tak czy siak rachunek jest prosty. Cena (przez) Ilość km musi być wieksza od zuzycie auta+zużycie paliwa+opłaty drogowe+autostrady+czas postoju na załadunku bądz rozładunku na kilometr. Wtedy jadac np. 1 km kosztuje Cie powiedzmy 1zł, ty dostajesz 1,2 zł za kilometr. 0,2 zł masz na kilemetrze x ilosc kilometrow daje Ci zysk. Banalne nie? Nie ma ustalonych stawek bo jak masz wracac na pusto 500km to musisz sobie policzyc to razem z wyjazdem (exporter płaci w 2 strony). Sam musisz wiedziec czy Ci sie kalkuluje czy nie. Nikt za Ciebie liczyć nie będzie a już na pewno nie klient. Ty podajesz cene. Jestes "ekonomiczny" jedziesz, nie jesteś nie jedziesz. Wszystko na temat.
Rozpocząć należy od znalezienia firm które dadzą ci zlecenia na przewóz ładunków (paczek). Jak już znajdziesz taką firmę, wtedy pozostaje kalkulator i obliczenie stawki. Ustal ile km miesięcznie będziesz robił. Następnie wylicz ile paliwa zużyjesz, dodaj amortyzacje auta, ubezpieczenie, Zus, telefon ,ewentualne naprawy itd . Zastanów się jaki zysk chcesz osiągnąć i stawka minimalna wyliczona. Reszta zależy od tego ile wynegocjujesz. Najlepiej jeździć z expresami, wtedy firmy chętniej płacą dobrą stawkę.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ile za 1km":
• Strona 1 z 1
|
|