|
Ile żadać za wykonaną usługę |
Ile żadać za wykonaną usługę
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Mam pytanie.Otoz chciałbym załozyć punkt naprawy sprzetu AGD.Od pewnego czasu jestem bezrobotny i mysle ze razem z kolegą( obaj jestesmy po technikaum mechaniczym)dalibysmy sobie radę .Moje pytanie dotyczy sposobu obliczania zaplaty za uslugę. Po prostu nie mam na ten temat zielonego pojecia.ZA rady i sugestie z gory dziekuję
to zalezy od czasu jaki poswiecisz takiej naprawie
Mi się wydaje, że pomysł raczej nie wypali. Sprzęty mają jakieś 24 miesiące gwarancji, w dodatku są tanie i wydaje mi się że ludzie rzadko korzystają z takich usług, u nas kiedyś było tego w brud, a teraz nie ma już chyba żadnego.
Dokładnie tak, Ja np jak mi się zepsuje odkurzacz, czy czajnik bezprzewodowy, to biorę na raty nowy.
Podobnie jest z lodówkami i pralkami - te cechuje dużo wyższa żywotność niż jeszcze 20 lat temu. Często koszt naprawy sprzętu AGD wacha się koło 30% nowego, więc ludzie się nie decydują. A otwarcie punktu w ogóle odpada - czynsz jakieś 2000 zł, + prąd, telefon. A jak się jeszcze chcesz z kolegą na pół zyskami dzielić (spółka) to sobie policz ile musiałbyś naprawić sprzętu, żeby wogóle na koszty wyjść. Potraktuj to jako zajęcie dodatkowe, spróbuj poogłaszać się w gazetach, Internecie. Może kila stówek wpadnie w miesiącu.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ile żadać za wykonaną usługę": - biżuteria ręcznie wykonana - Sprzedam unikatową ręcznie wykonaną biżuterię - Klient nie chce zapłacić za wykonaną stronę internetową - Oferuję biżuterię ręcznie wykonaną, hurt, detal - Usługa wykonana w 2010 a faktura w 2011, jaki VAT?
• Strona 1 z 1
|
|