Import czescki komputerowych z zachodu KANADA, USA
Mieszkam w kanadzie na stale chcal bym sie zajac inportem czesci IT do naszego pieknego kraju
|
Imort czesci IT z zachodu |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Import czescki komputerowych z zachodu KANADA, USA
Mieszkam w kanadzie na stale chcal bym sie zajac inportem czesci IT do naszego pieknego kraju
napisz coś więcej na ten temat
JAK NAPISALEM mieszkam w canadazie mam tu narazie zalozony swoj skromny biznesik ( serivs komputerowy) chcial bym prowadzic dzialalnosc (cos na zasadzie exportera) sprowadzania czesci komputerowych do Polski. Sprawa kanadyjska sie juz zjelem - szukam dostawcow czesci, sprawy rzadowe jak (canadysji vat) zalatwilem sobie. Chcial bym sie dowiedziec o sytuacji w pl jak np: ile za clo i czy sie oplaca sprowadzanie podzespolow PROSZE O PODPOWIEDZ
na podzespoły cło prawdopodobnie wynosi 0% ale nie jestem do końca przekonany. Na pewno na laptopy cło jest 0%. A jak chcesz to sprzedawać w Polsce?
dobra jak siedzisz w temacie to pewnie wiesz co to jest techdata albo http://www.ingrammicro.com/frontdoor/0, ... 01DBC.html to sa najwieksze chyba na caly swiat mozna powiedziec churtownie podzespolow chce sie tam zarejestrowac i inwestowac w pl tzn sprowadzac czesci za pomoca firmy kanadyjskiej ale byc w polsce i chodzic promowac, z tego co piszesz to jak jest 0% cla to musze sie zajac jeszcze sprawa dostawy do POL jak UPS, FIDEX i inne i zobaczyc czy to sie oplaca Napisz mi co myslisz bo szukam opini
jeżeli chodzi do przesyłki to już musisz sprawdzić jakie ceny mają na stronie internetowej. Cena głównie zależy od wagi. Ale możesz też podpisać z nimi umowę na regularne wysyłki. Najlepiej udać się do najbliższego kuriera i omówić ewentualne konkrety.
|
|