|
Import chemii z niemiec |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam troche sie orientowałem w temacie i wydaje mi sie to niezłym pomysłem na biznes. Jakość np proszków do prania jest o wiele wyższa niż krajowych a poza tym są one tańsze od naszych krajowych. Czy ktoś posiada adresy hurtowni chemii gospodarczej na terenie Niemiec lub zajmuje sie tym tematem osobiście.Może nie trzeba jeżdzic od marketu do marketu zeby kupic po kilka proszków jeśli sa hurtownie. Proszki można pużniej sprzedać na targowisku lub allegro co o tym sadzicie.przebicie miedzy marketami (jak sie trafi na promocje) to nawet 40% wydaje mi sie ze to dużo biorąc pod uwage jakość. prosze o komentarze i rady.
przykładowe ceny jakie znalazłem w marketach
a podatki?
jesli ma sie nip ue podatek jes 0 w niemczech bez działalności 19% ale to i tak niska cena biorąc pd uwage ceny u nas
Ponawiam pytanie czy ktoś orientuje sie w tej kwestii prosze o pomoc
Witaj na allegro nie ma sensu sprzedawać, spróbuj okoliczne targowiska. Przymierzałem się do tego typu działalności, najmniej schodzą duże proszki 10kg szybciej sprzedaż 5 kg W niektórych marketach robią problemy jak bierzesz większą ilość. Po długich poszukiwaniach znalazłem adresy hurtowni, problem w tym że trzeba kupić większą ilość by się opłacało.
Witaj skot 84 raczej nie nie jestem dla ciebie konkurencja wiem ze przy zakupach z marketów sa problemy przy wiekszych ilościach ale nie moge znaleść hurtowni jeśli możesz prosze o adresy będe wdzieczny jeśli nie na forum to na PW. Orientujesz sie może jak to wygląda jeśli o podatki w polsce czy musze płacic 2 razy w Polsce i w Niemczech jeśli jeszcze nie mam nipu.
dycha100 a moglbys powiedziec w jakich marketach te ceny znalazles? Jakies linki/adresy czy cos (moze byc na pw)
ceny znalazłem na stronie internetowej ale bez adresu trzeba kupic ich baze zeby dostac adresy.sam szukam adresów hurtowni w niemczech gdyby ktos mogł podac na pw
no to wiele wyjasnia ;) Ceny pewnie nie sa az tak atrakcyjne... chociaz sciac sie za to nie dam :) Pare lat temu mozna bylo kupic bazy adresow hurtownii z telefonami/rtv itd. (glownie na allegro) gdzie ceny byly 4x mniejsze niz normalnie, ludzie kupowali bazy, potem przelewali kase przez Western Union do "niby hurtowni" i mogli zapomniec i o kasie i o telefonach...
Panowie i Panie, zatem rozwinmy temat i postarajmy sie w najblizszym czasie wrzucic tutaj pare konkretow. Mysle o linkach do hurtowni lub namiarach na nie. Sam zaczne szukac i jak cos znajde to tutaj podrzuce. Temat jest ciekawy i mozliwy do realizacji. Dla siebie i tak nie stanowimy zagrorzenia a nawet jak ktos jest z rejonu podkarpacia badz malopolski jestem sklonny podjac wspolprace i nabyc wieksza ilosc towaru na spolke. Na pewno kupujac wieksza ilosc jednorazowo, hurtownie niemieckie potraktuja nas powazniej i z wiekszym upustem. Trzeba zaczac dzialac na zasadach podobnych do grup producentckich, w wiekszosci stanowimy sile a tak w pojedynke byle maly market nas wymydli.
Jeśli ktos potrafi znaleśc adresy niemieckich hurtowni lub takie posiada to prosze o kontakt. Ja szukałem i nie jest to takie proste.
u nas we wroclawiu na kazdy targowisku sprzedaja towar z DE, chemie i slodycze.
Witam ,ja jestem z podkarpacia i od pewnego momentu interesował mnie taki interes ,lecz brak adresów oraz większego samochodu " bus" mnie zniechęciły . Wiem że takie produkty by tutaj sie sprzedawaly bo ciężko je dostać ,a wiem ze mają dobrą jakość. Proszę o więcej inormacji , interesują mnie proszki takie jak : vizir, ariel czy persil . Z góry dzięki
Jesli jestescie w dalszym ciagu zainteresowani napiszcie do mnie mieszkam w niemczech w düsseldorfie "stolicy"persilu i Henkla jestem gotowy do wspolpracy posiadam kontakty i transport poczebni sa tylko ludzie na terenie polski do wspolpracy
|
|