Witam wszystkich forumowiczów.
Na początku chce napisać iż przejrzałem wszystkie 131 stron i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujace mnie pytania.
Jestem nowy i zainteresował mnie pendrive +inny sprzet elektroniczny z Chin.
Trafiłem na strone producenta z made-in-china, elektronicznego sprzetu (pendrive - masa roznych, pamięci Ram, tel komórkowe itp)
Wszystkie posiadają certyfikaty CE, są w naprawde rewelacyjnych cenach i markowe (nokie, kingstony itp)
Firma wydaje sie być konkretna, nawet robi nadruki na produktach.
Chce sprowadzić na handel - mam firme. Nie chce mijać żadnych opłat celnych, wszystko zgodnie z prawem
I teraz:
1. naczytałem się ze podobno są problemy z markowymi towarami (mogą zostać uznane jako podróby i zniszczone), jak to jest? ze najlepiej
sprowadzac no-name, czy to prawda? Z drugiej strony wszystko tam wyglada jak oryginał, np telefony nokie to sa faktycznie te modele co u nas.
2. przy pendrive spotkałem sie na forach z tzw fake-ami czyli np. pamięci 32gb to tak naprawde 2gb, (firma posiada np Pendrive kingston-a nawet 128GB)
czy to prawda? jak to sprawdzić?, przecież firma która to sprzedaje dobrej opinii by nie miała i prędzej czy później by ją tam w Chinach zamkneli.
Prosze o pomoc,
Pozdrawiam Wiktor