wpadłem ostatnio na taki pomysł import/export zwierząt żywych...
co o tym myślicie??
jaki warunki bym musiał spełnić aby uruchomić taką firmę??
znaczy firmę jak firmę nie koniecznie ale aby móc wystawiać fakturę VAT..
|
Import/export zwierząt żywych |
Import/export zwierząt żywych
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
wpadłem ostatnio na taki pomysł import/export zwierząt żywych...
co o tym myślicie?? jaki warunki bym musiał spełnić aby uruchomić taką firmę?? znaczy firmę jak firmę nie koniecznie ale aby móc wystawiać fakturę VAT..
Z jakiego kraju chcesz importować?
Jeśli już sprawdzałeś ceny to zobacz po ile stoją wszelkie pająki, skorpiony bo to się łatwo przewozi i sprzedaje.
fakturę jak fakturę ale zeby ją wystawić to muszę cię zmartwić no firma jest konieczna a na skorpiony trzeba uważać , jest lista zwierząt którymi handel jest zabroniony czy sa na niej skorpiony ? nie wiem , ale to łatwe do sprawdzenia .... ale nie to czy sa na liscie , to banalne łatwo sprawdzić czy trzeba na nie uważac po pierwszym ukaszeniu bedziesz wiedział wszystko , moze krótko ale wszsytko
Niestety to mity. Skorpiony którymi się obecnie handluje (przynajmniej większość) nie są bardziej jadowite niż osa, o ptasznikach już nie wspomnę, to już kura jest bardziej niebezpieczna i agresywna.
Co do dokumentów to w UE nie są one wymagane na zwierzęta uznane za bezpieczne dla człowieka. Jeśli macie dojście do takowych możemy porozmawiać na ten temat.
dlaczego
Skorpionów o jadzie bardzo groźnym dla zdrowia i życia człowieka jest około 20, z ponad 1600 gatunków. Jednak najbardziej niebezpieczna "piątka", to: -Androctonus crassicauda -Leiurus quinquestriatus -Androctonus australis -Odontobuthus doriae -Centruroides noxius LD50 tych skorpionów waha się między 0,09, a 0,40 mg/kg. Należy pamiętać, że każdy skorpion, którego LD50 jest niższe niż 5 mg/kg, jest bardzo groźny dla naszego zdrowia, a nawet życia. Nigdy nie wiemy, czy nie jesteśmy czasem uczuleni na jad, lub któryś jego składnik. Ostrzegam, że nie wolno obchodzić się obojętnie ze skorpionami. To niebezpieczne zwierzęta, a nie domowe pupile. nie bardziej niebezpieczne niz osa ? a słyszałes o przypadku aktorki którą udziabała osa i zmarła ? dla tego który przezyje osę , to niebezpieczna pewnie nie jest ale jak nie przezyje ? to nie ma głupiego tłumaczenia ze ten był troche bardzie jadowity , bo sie miescił w pierwszej piatce a jak nawet nie jest za bardzo jadowity a masz alergię ?
Alergia swoją droga, jak masz to faktycznie powinieneś się bać ale ja nie wiem czy mam na jad osy czy tam pszczoły i z domu jednak czasem wychodzę. Ja mogę tylko stwierdzić jeden fakt, nie ma udokumentowanego przypadku śmierci po ukąszeniu ptasznika (co do skorpiona to nie wiem).
Zresztą nigdy nie mówiłem że chce się bawić z najgroźniejszymi gatunkami, te spokojne lepiej się sprzedają. Mniejsza ze skorpionami, ptaszniki są ciekawsze IMO. A ludziska trochę przesadzają, kiedyś nawet w pewnej gazecie już nie będę pisał jakiej w każdym razie brukowiec, był artykuł jak to panu uciekł ptasznik i "grasuje po kraju", "uważajmy na dzieci" itp. Naprawdę odrobina zdrowego rozsądku wystarczy do trzymania takich zwierząt.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Import/export zwierząt żywych": - Dokumenty- import zwierząt - Import karmy dla zwierząt - Agencja celna Okęcie - import zwierząt - Import karm dla zwierząt znanych marek w cenach allegro. - Import-Export
• Strona 1 z 1
|
|