Witam mam pewien pomysł na biznes. Import suplementów bardzo dobrej amerykańskiej firmy. W Polsce makra jest mało popularna, ale o jakości jej produktów świadczy 37 letnia historia oraz setki pozytywnych opinii klientów. Mój problem to :
- Jaki jest czas oczekiwania na dojscie paczki z usa?
- Jaka jest cena takiej usługi ?
- Jak wygląda sprawa z cłem ?
Pytam gdyż na samym początku nie będzie mnie stać na to by mieć cały dostępny towar w Polsce. Chciałbym stworzyć sklep internetowy oraz handel na allegro. Obawiam się, ze klienci moga być zniesmaczeni długościa czasu realizacji zamówienia. Sam kupuje na allegro od 5 lat i wiem, ze jak paczka nie dochodzi w ciągu paru dni to robie się niecierpliwy ;).
Czy jest ktoś na forum, kto pomógłby mi rozwiązać ten problem? Może sa jakieś ekspresowe przesyłki do Polski. Jeśli tak to ile kosztują? i jaki jest czas realizacji takiej przesyłki?
A teraz do osób, które zajmują się handlem suplementów dla sportowców.
- Czy potrzebna jest jakaś zgoda na sprzedawanie suplementów z USA? *nie są to leki na recepte!!
- Czy można "samemu" tłumaczyć informacje zawarte na puszcze produktu? Mam plan zeby wozić taki produkt do tłumacza przysięgłego, on mi to przetłumaczy a ja będę zgodnie z tym co mi napisał tworzył etykiety i naklejał je na produkt. ( tylko z tyłu gdzie jest sklad )
- Czy są jakieś strony z zakazanymi suplementami diet z usa, którymi nie można handlowac w Polsce? *chodzi mi tu o sytuacje z Thermal Pro - super spalacz tłuszczu, ktory kiedyś był dostępny w Polsce, a potem nagle go wycofali po okolo 1,5 roku, bo doszli do wniosku ze jest za mocny, choc w USA nadal w sprzedaży
Interesuje mnie oddział w Polsce. *przedstawicielstwo na wiekszą skalę
Dziekuje za odpowiedz pozdrawiam