|
Import towarów, handel zagraniczny - strona 9 |
Import towarów, handel zagraniczny
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Witam, szukam importerow konsol xbox 360 i psp z chin. Znalazlem na internecie firmy zajumujace sie sprowadzaniem tego rodzaju sprzetu z chin ale nie odpisuja na maila a wiem ze tam wlasnie microsoft produkuje swoje zabawki. Jezeli wie ktos cos na ten temat to prosze o info:)
W chinach nie da sie kupic xboxa360 nie kupuj od firm ktore oferuja x360 z chin bo stracisz kase...
Poczytaj jak odbywa sie dystrybucja produktow znanych marek stay away! Ja od siebie moge zaoferowac torby na laptopy:) torby-na-laptopy-vt52761.html
Witam,
chętnie pomogę w zbycie importowanych towarów, zachęcam do zapoznania się z możliwościami i narzędziami portalu chh.pl. Wszystko jest proste i szybkie a co najważniejsze zaoszczędzisz czas bo możesz realizować zamówienia od klientów on-line. Pozdrawiam Monika
W związku ze zbliżającymi się targami Lifestyle Expo w Internecie pojawił się przewodnik „Jak rozpocząć biznes z Hongkongiem i Chinami”, przygotowany przez Radę Rozwoju Handlu Hongkongu (HKTDC) organizatora targów i zamieszczony na jej stronie.
Z przewodnika można dowiedzieć się w jaki sposób m.in. znaleźć odpowiedniego partnera handlowego, jak sprawdzić jego wiarygodność i jakość oferowanych produktów, a także informacje związane z zawieraniem umów… Generalnie przewodnik powstał aby pomóc wykonać pierwszy krok do biznesu z Hongkongiem i Chinami :) na pewno przyda się wszystkim, którzy zainteresowani są tego typu działalnością :) Wrześniowe targi, które odbędą się w Warszawie, są jedną z możliwości na nawiązanie kontaktów biznesowych z partnerami handlowymi z Dalekiego Wschodu bez potrzeby pokonywania ponad 6 tysięcy kilometrów. Pierwsze dwa dni targów (21-22.09) będą otwarte dla przedsiębiorców, natomiast trzeci dzień (23.09) jest dla osób prywatnych. Wstęp na targi jest bezpłatny. Po dyskusji widzę, że większość z was prowadzi prawdziwi biznes :) ale czy ktoś próbował prowadzić go z partnerami z Hongkongu? Od czego zaczynaliście? Czy udział w takich targach wg was jest potrzebny? Pozdrawiam, Agnieszka
Witam wszystkich. Korzystajac z tej zagorzalej dyskusji chciałbym zapytac do kogo konkretnie trzeba sie zgłosic aby uzyskac zezwolenie na handel i import markowych rzeczy???
Witam mam pytanie!!
Jesli jestem osoba która nie prowadzi działaności gospodarczej a chce sprowadzić cokolwiek z chin to czy wobec tego nie bede miał problemów przy załóżmy 1000 koszulek (nie orginalnych)?? Urząd skarbowy bedzie mnie pewnie czekał i od całości podatek ale ile? i czy mogą mi to zabrać na granicy? Jeśli ktos o tym wie proszę napisac na pv jestem juz bliski zamówienia towaru!! Dziekuje i pozdrawiam
witam, dziwia mnie niektore wypowiedzi w sprawie importu z usa... przeciez jak sie wysyla paczke ubran na wlasny uzytek z fakturami w srodku... i chce sie je nastepnie sprzedawac na firme to nie ma problemu...
Jestem przedstawicielem firmy „TSAR MEBLE” (Rosja, obwód Brianski) fabrika meblowa, funkcjonuje od 1998 roku. Jesteśmy rosyjskim producentem mebli „ekonom klasy”. Nasza specjalność to meble tapicerowane. To komfort, styl, oraz jakość europeska. Nie bez powodu na nasze meble udzielamy 18 misiecznej gwarancji.
Chętnie wyznaczamy sobie nowe cele żeby zrobić wasze życie miękkie. Nieustannie dbamy o rozwój, tworząc oryginalne wzornictwo zgodne z obowiązującymi trendami. Pragniemy stworzyć efektowne dekoracje w domach naszych Klientów i wprowadzić wraz z nimi wyjątkowy, ciepły klimat. Przedstawione propozycje są jedyną namiastką naszych możliwości. My na internecie - www.tsar-mebel.ru jerzeli macie chęci spróbować zrobić biznesu ze mną prosze pisać do gooj@mail.ru
Chyba chcesz powiedziec ze tobie sie nie zdaza bo nigdy nie handlowales z chinami. Probki bierze sie za kazdym razem nawiazywania wspollpracy z nowym kontrahentem i sa one zwolnione z cla ,ale nie moga byc odsprzedawane. Nie rozumiem strategii ludzi wysylajacych towary jako gift na odsprzedanie poniewaz jest to oszustwo podatkowe i tego typu dzialania psuja rynek poniewaz obnizaja szanse konkurencyjnosci na rynku ;ludzi ktorzy staraja sie zarobic legalnie placac podatki. Takie dzialanie jest na krotka mete i nie daje prawdziwych zyskow. Takze ludzie zastanowcie sie co cchecie rbic ? Krasc czy zarabiac ?
Jesli chcesz sprowadzic 1000sztuk podrob na rynek polski to gratulujemy pomyslu jak bedziesz mial duzo szczesci to wtopisz to co za nie zaplaciles + doplacisz celnemu za ich zniszczenie. A jak bedziesz mial pecha to czeka cie sprawa w sadzie za zlamanie praw autorskich i wysokie odszkodowanie :) Pozdrawiam
Przy wiekszym transporcie taka agencja to podstawa biora za to pieniadze ,ale i tak sie oplaca wiec mysle ze tyle wystarczy :)
Witam,
Mam prośbę do osób, które sprowadzają kosmetyki z Azji. Chcę je sprowadzać (nie z Chin) i sprzedawać na małą skalę w sklepie internetowym. Tymczasem ustawa o kosmetykach art.11 mówi o konieczności posiadania niezliczonej ilości dokumentów, których producent nie posiada, gdyż w jego kraju nie są wymagane. Kosmetyki są doskonałej jakości, ale nie jestem w stanie zgromadzić wszystkich określonych w ustawie papierów. Czy w związku z tym trzeba sobie odpuścić? Jak Państwo radzą sobie z tym problemem.Z góry dziękuje za pomoc.
Założyłem firmę w UK, Ltd.. Tam się rozliczam z podatków. Jako nowa firma nie posiadam jeszcze nr VAT.
Chcę importować towary z Chin, USA itd. oraz sprzedawać w Polsce i innych krajach. Mam dom i magazyn w Polsce. Czy mogę importować towary zza granicy do tego magazynu w celu dalszej sprzedaży bez rejestrowania się w Polsce . Będzie to częściowo handel internetowy. Druga sprawa , to jakie dokumenty trzeba pokazać w Urzędzie Celnym i czy adres magazynu w Polsce będzie dla Urzędu Celnego wystarczający, ponieważ nie jest to magazyn konsygnacyjny ale zwykła własność ? Jak bedzie wyglądała sprawa z VATem i cłem ? gdzie miałby być płacony ?
Witam mam pytanie:
Czy towar jaki chciałbym sprowadzić z Chin a firma od której chciałbym wziąć ten towar nie posiada certyfikatu CE i produkuje towar pod nazwą znanej firmy sprzętu komputerowego to czy definitywnie zostanie owy sprzęt zatrzymany na granicy a ja będe miał z tego tytuły szereg nieprzyjemności state pieniędzy oraz sprawy sądowe od strony prawdziwego producenta ?? Jeśli moje obawy są trafne to może ktoś z was się orientuje czy są i jak trafić do Polskich firm importujących taki towar z chin od których mógłbym odebrać tylko towar jeśli cena byłaby satysfakcjonująca ?? Bardzo proszę o pomoc ponieważ nie mam dużo czasu na podjęcie decyzji. Dziękuje i pozdrawiam szparagi9 Posty: 13 *
Z tego wynika że towar to podróbka więc jeśli będzie szedł kontenerem to zawsze jest jakaś szansa że celnik nie zajrzy co jest naprawdę w środku, jeśli zajrzy stracisz towar i będziesz musiał dodatkowo zapłacić za jego utylizację nie wspominając o ewentualnej sprawie w sądzie. Ale biorąc pod uwagę, że nie ma na niego CE a w tym wypadku to równie podstawowy dokument co faktura czy list przewozowy więc nie można będzie dokonać odprawy. Towar będzie zatrzymany w składzie celnym tak długo aż dostarczysz wszystkie dokumenty. Przez ten czas będziesz musiał opłacać składowe za magazynowanie towaru.
Osobiście nigdy nie zaimportowałbym żadnych podróbek i przestrzegam przed tym innych bo może to skończyć się nieciekawie.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|