Witam.
Orientuje sie ktos moze jakie jest clo na bizuterie z Chin?
Pozdrawiam.
|
Import towarów, handel zagraniczny - strona 20 |
Import towarów, handel zagranicznyBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Witam.
Orientuje sie ktos moze jakie jest clo na bizuterie z Chin? Pozdrawiam.
witam !!!
interesuje mnie import z Indonezji w zwiazku z tym szukam kontaktu ,osoby mieszkajacej tam na stale .....mysle o stalej wspolpracy prosze o jaka kolwiek pomoc :} podpowiedz :} pozdrawiam :}
Witam serdecznie,
Chcę zająć się importem z Ukrainy i sprzedawać towar dalej do hurtowni. Wytłumaczcie mi proszę: - jak wyglada procedura płatności Vat? płacę go od razu, kiedy towar przekracza granice? - jak wyglada zwrot tego Vatu, - sprzedajac towar, bede jeszcze raz musial odprowadzic vat? - zalozmy, ze cena detaliczna mojego towaru w zakupie wynosi 30 zl, place od tego vat 23% czyli cena wynosi 37zl. Chce zarobic na nim 100%, czyli sprzedawac po 60 zl( to 7 zl zostanie mi zrwocone?) ale moj odbiorca tez musi zaplacic vat, czyli musze sprzedac towar za 60 plus vat i jeszcze raz sie z tego rozliczyc? Jestem laikiem, prosze o pomoc?
Dzień dobry, mam takie pytanie:
Sprowadzam towar z krajów UE, mam Vat EU, zazwyczaj nie markowe rzeczy. Obecnie znalazłam jedną hurtownię w Anglii, która oferuje markowe rzeczy jak np.torebki, zegarki, odzież posiadają produkty znanych marek drogich jak Calvin Klein, Versace, Sisley itp. Czy jako wspólnotowe nabycie towarów musze mieć jakieś dodatkowe certyfikaty od tej hurtowni dotyczące oryginalności tych produktów. Ta hurtownia przysłała mi meilem np. pismo że rzeczy w ich sklepie są originalne. Oraz piszą że nie musze miec żadnej zgody na spzredaż takich produktów , że ich pismo i wystawiona faktura wystarczą. Czy to jest legalne? Oraz czy faktura oraz zaświadczenie z ich sklepu że rzeczy są oryginalne wystarczą. Bardzo proszę o pomoc.
Według prawa towar legalny musi trafiać na rynek legalnymi, oficjalnymi kanałami dystrybucji autoryzowanymi przez daną markę. Jeżeli posiadasz niezbity dowód na to że twój towar ma takie pochodzenie - możesz go sprzedawać, jeśli nie, będzie traktowany jako podróbka nawet gdyby faktycznie był oryginałem tylko że gdzieś po drodze od producenta " spadł z naczepy" . Jeśli hurtownia od której zamierzasz kupować jest częścią legalnego kanału dystrybucji lub posiada dokumenty że towar został legalnie przez nich zakupiony z dokładnym wyszczególnieniem asortymentu możesz od nich kupić. Jeśli nie to odpuść sobie. W Anglii podobnie jak w innych krajach na rynku krążą olbrzymie ilości podróbek i jeżeli towar jest oferowany poza siecią w dużych ilościach, w pełnej rozmiarówce i w niskich cenach to jest bardzo prawdopodobne że to podróbka.
Gillet Fusion Oryginały!
Ktoś sprowadza?
Witam.
Jak wyglada sprawa z importem z włoch wina i serów? cło, vat, jakies pozwolenia? Z gory dzieki za odp
Witam wszystkich,
moje pytanie jest trochę niestandardowe, mianowicie: kupuję towar od dystrybutora z USA (faktura od firmy z USA) ale towar jest wyprodukowany i będzie wysłany z Portugalii... Czy w takim przypadku zapłacę cło?
nikt nie wie?
a nie możesz kupić od portugalczyka? po co se życie komplikować?
no niestety... taki deal. ponadto nie znam producenta i nie mogę go znaleźć. jak juz otrzymam przesyłkę to będe próbował juz bezpośrednio...
Szanowni Państwo
Chcielibyśmy zainteresować Państwa naszą ofertą usług transportowych i spedycyjnych. Specjalizujemy się w transporcie i spedycji w krajach EU. Wszelkie zapytania prosze kierować w pierwszej kolejności na PW, chetnie przedstawimy oferte cenowa.
Witam, na facebook jest fajny profil ,Dodatkowy Transport, tam można chyba tanio transport dograc, pozdr.
obsługa celna i magazynowa blisko UA
Witam. Proponuję tanie przesyłki do UE o wadze do 30 kg. Cena do dogadania w zależności od ilości wysyłki miesięcznie. Oferujemy również pełen pakiet usług krajowych. Jestem brokerem kurierskim. Zainteresowanych proszę o PW.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Import towarów, handel zagraniczny - strona 20": - Dotacja na import towarow i handel na allegro - handel zagraniczny - handel zagraniczny - Handel zagraniczny a Vat ? - Handel zagraniczny
|
|