|
Import towarów, handel zagraniczny - strona 7 |
Import towarów, handel zagranicznyBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Witam.proszę powiedzieć co z towarem z Anglii markowych ubrań czy też będą jakieś kłopoty jeśli będę je tu sprzedawał.Pozdrawiam
Witam, towar z anglii czyli z UE - wystarczy ze bedziesz mial dokumenty od dostawcy ze ten towar jest dopuszczony do sprzedazy na terenie UE - taki eksporter MUSI MIEC TAKI DOKUMENT.
Pozdrwaiam.
Szukam informacji na temat importu artylułów dziecięcych z USA
dzięki za info
Witam-czy wewnątrzwspólnotowy handel cukrem jest w jakis sposób odgórnie regulowany czy kupując cukier w Czechachnie ponoszę żadnych dodatkowych opłat??? Diękuję za ewentualną odpowiedz.
Witam.
Pytanie do ekspertów: Import z Chin, USA, towar - Pendrivy czy tu konieczna jest jakaś licencja i czy ktoś ma na to patent? (Jak w przypadku MP3 Philips). Akcesoria komputerowe i telefoniczne, np. simlocki, obudowy, pokrowce, kable, myszki, itp. Czy tu również jest coś zastrzeżone?
Witam, ja też mam kilka pytań. Posiadam samochód Renault Master DMC 3,5t skrzyniowy z plandeka. Mam kupiony na firmę na potrzeby własne. Czy jak pojadę za granicę do niemiec i francji po maszyny rolnicze czy muszę mieć jakies zezwolenia dodatkowe albo opłaty. Czy samochodem może kierować inna osoba np: brat jezeli nie pracuje w moiej firmie ??? Czy ładunek może wystawać poza tylni obrys pojazdy. Jeżeli chciałbym wykonać usługę transportową między polska a francją czy muszę posiadać licencje ??? Skrzynia ma 4,2m czy moze wystawać do 1 metra ??? Proszę o pomoc:GG: 5077936. Z gory dziękuję.
przepraszam za glupie pytanie ale jestem pierwszy raz na forum , interesuje mnie temat poruszony przez Ciebie nie wiem czy jestem wstanie odczytac odpowiedzi na to pytanie na Twoim forum czy musze indywidalnie zadawac pytanie i czekac na odpowiedzi od innych dziekuje z gory
Chodzi o certyfikat pochodzenia - jest to certificate : country of origin.
Musisz sie o niego upomniec koniecznie PRZED zakupem u producenta /eksportera. Nie ma innej mozliwosci pozyskania takiego dokumenty - praynajmniej ja takiego nie znam. Jesli eksporter nie ma takiego dokumenty to wlasciwie po wszystkim - albo musisz brac na osobe prywatna albo przesylka przepadla.
Witam
Mam w planach importowanie markowych perfum z UK, dowiedziałem się, że robiąc to jako osoba prywatna płace VAT 15% w UK i to wszystko, tzn jeszcze za towar :P natomiast kupując jako firma nie płace nic oprócz ceny za towar ani w pl ani w UK, stad mam kilka pytań: Czy to prawda? Czy potrzebuje jakieś licencje na sprzedaż tych perfum z pl(są markowe)? Czy jest coś jeszcze co powinienem wiedzieć importując ten towar aby nie wpaść w kłopoty z prawem? Czy lepiej będzie importować jako osoba prywatna czy jako firma? dziękuje z góry za pomoc
hej mam pare pytan na temat imprtowaniu rzeczy makowych z UK mam na mysli odziez i obuwie takich marek jak umbro ,adidas,nike itd. Prosze o pomoc bo niewiem jakie dokumenty mi sa potrzebne do tego interesu i czy potrzebuje jakies zgody od producentow tych marek? Jeszcze jedno by wyjasnic o co naprawde mi biega mam zamia otworzyc sklep w Polsce ale niewiem jak to ugrysc i od czego zaczac ? I druge pytanko bo wiekszasc towarow bede kupowal w sklepie w UK i bede mial tylko paragony czy moge w ten sposob chadlowac tym towarem w Polsce? Prosze o pomoc dziekuje z gory
Witam,
Staram się sciągnąc towar z chin i czy moglibyście mi powiedzieć to oznacza ta wiadomość od dostawcy:(chodzi o transp morski)USD20CBM/CBM for reference from NingBo to poland port. For how much cost will be charged from poland port to your office.You may check it with your shipping agent. Co to znaczy cbm/cbm oraz co oznacza ze mam spr u ,,shipping agent"> Dziękuje z góry za odpowiedźm\, Bartek
Witam
Mam pytanie natury technicznej: Obecnie nie importuje już jednego towaru z USA, a zdaża się że kilent chce zamówić 5-8 roznych towarów. Oczywiście ja najpierw wysyłam do niego propozycje ofertową z cenami. Jak liczycie swoja marze w takim wypadku? Bo przed złożeniem zamówienia klienta, ja nie wiem czy kilent zamówi 2 czy siedem przedmiotów a wiec i ceny poszczególnych produktów sie zmieniaja gdyż innaczej juz rozkładają się koszty transportu? pozdrawiam
Szukam firmy która by ła by zainteresowana nawiązaniem kontaktów lub eksportem z rynkiem Wschodnim (ukraina-Україна, rosja-Росія) .Język ukraiński i rosyjski znam w mowie i pismie na poziomie zaawansowanym dla tego że pochodze ze Lwowa a w Polsce studiuje od 2003r. na ATH w Bielsku- Białej. Посацьций Любомир
WITAM MAM PYTANIE
CHCIALBYM ZAJAC SIE DYSTRYBUCJA PLAKATOW Z USA I ICH SPRZEDAZA PRZEZ INTERNET NURTUJE MNIE JEDNAK JEDNO PYTANIE MIANOWICIE, PLAKATY ZAWIERAJA WIZERUNKI NP. ZNANYCH POSTACI DO KTORYCH TRZEBA MIEC LICENCJE, OCZWISCIE FIRMA PRODUKUJACA PRODUKT NA TERENIE STANOW ZJEDNOCZONYCH POSIADA TAK OWE, CZY JA SPRZEDAJAC WW. PRODUKTY NA TERENIE POLSKI MUSZE OSOBNO WYKUPIC LICENCJE OD NP. DISNEYA ABY JE SPRZEDAWAC W NASZYM KRAJU? BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ LUB INFORMACJE GDZIE MOGĘ JEJ SZUKAC
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Import towarów, handel zagraniczny - strona 7": - Dotacja na import towarow i handel na allegro - handel zagraniczny - handel zagraniczny - Handel zagraniczny a Vat ? - Handel zagraniczny
|
|