|
Import z Chin prosto od producenta /proszę o pomoc |
Import z Chin prosto od producenta /proszę o pomoc
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Witam prowadzę działalność gospodarczą i od długiego czasu interesuję się importem z chin. Nawiązałem już kontakt z producentem gadżetów elektronicznych jest to fabryka więc chyba nie zostanę oszukany.Teraz moje pytanie. O wysłanie jakich dokumentów mam prosić sprzedawce z chin? Z tego co wiem w przesyłce muszą być kopie certyfikatów dopuszczających dany towar do obrotu we Wspólnocie Europejskiej, oraz polska wersja instrukcji obsługi (należy poprosić kontrahenta o wydrukowanie i umieszczenie w przesyłce instrukcji, którą przesłaliśmy)oraz faktura wystawiona na moją firmę. Jednak czy polska instrukcja jest wymagana ? Chcę zamówić na początek 30 sztuk towaru i być pewnym że będzie on oclony i dojdzie do mnie do domu.Cło z tego co wiem wynosi 4% a vat 22% Co myślicie o tym żebym napisał sprzedawcy by zaniżył cenę na fakturze? Wtedy zapłacę mniejsze cło....Jeśli potrzebne mi jeszcze jakieś dokumenty to bardzo proszę o informację/Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Import z Chin prosto od producenta /proszę o pomoc": - Import z Chin...prosze o pomoc - Prosze o pomoc dotyczącą importu z Chin - import owoców-prosze o pomoc - Import odzieży z Chin- kontyngent. prosze o wyjasnienienie. - Prosze o opinie i pomoc import opon z Niemiec
• Strona 1 z 1
|
|