Witam,
Chcialbym zaczac import towarow z Chin, jednak wiem bardzo niewiele na ten temat , to tez prosilbym o pomoc.
Nie prowadzilem wczesniej zadnej dzialalnosci gospodarczej, to tez chcialbym wiedziec jakie sa minusy sprowadzania danego towaru jako osoba fizyczna a nie firma?
Jaka grupa towarow bylaby najmniej klopotliwa przy imporcie? Z tego co udalo mi sie wyczytac rozumiem ze w wypadku kazdej branzy w gre wchodzi raczej import chinskich no nameow, z racji iz w wypadku importowania czegos co moze sie okazac podrobka (i najpewniej okaze) mamy problemy ?
Jakie są realne koszty sprowadzenia czegos z chin do polski ? Domyslam sie ze inna cena bedzie za sprowadzenie 100 lodowek a inna za sprowadzenie 100 pendrivow z racji gabarytow i ciezaru, ale zakladam ze chcialbym sprowadzac cos niewielkiego poniewaz nie chce ryzykowac wiekszych pieniedzy niz jest to konieczne, czyli np elektronike.
W jaki sposob najlepiej regulowac platnosci za zakupione towary? Kupowalem dwukrotnie w USA i placilem przez paypal i przelew o ile pamietam nic mnie nie kosztowal. Jak to jest Chinczykami ?
Dzieki i pozdrawiam