Witam, opisze kilka moich pomysłow.
W na koniec września wracam do polski bedę dysponował ok 40-50 tyś zł i planuje rozkręcić jakiś biznes .
1 Import z Chin- jestem zainteresowany nawiązaniem kontaktu z osobą która obeznana jest w tym temacie bądz planuje taką działalność rozpocząć , chętnie rozpoczne współprace z osobą która ma pomysł ale nie ma funduszy bądz ma zbyt małe fundusze.
2 Poszukuje osob do rozpoczęcia jakiejś inwestycji jestem otwarty na wszelke propozycje współpracy
a oto moje pomysły:
1 Borówka amerykańska , posiadam działke ok 1300m2 mozna by na niej posadzić ok 1000 krzewów borówka taka owocuje po 3 latach w ilosciach 4-6 kg jest to ok 4-6 ton
koszta na 1000 sadzonek wyszły mnie ok 15 tys zł
zysk z tego co patrzałemna bazarach i sklepach kosztuje 16 zł za kg wiec policzmy ze sprzedał bym po 12 zł zysk równał by się 48-72 tyś zł - koszta jakies nawozy koszta zebrania opoakowania 30-60 tys chyba by wyszło
prosze o komentarze
2 budka z lodami tutaj mam problem ze znalezieniem dobrego punktu na usytułowanie takiej budki (JEZELI KTOS POSIADA SKRAWEK ZIEMI PRZY ULICY O BARDZO DUżYM NATężENIU TURYSTOW W SEZONIE PROSZE O KONTAKT!)koszt zakupu automatu(urzywanego) to 45-75 tyś + jakas zabudowa
wszystko praktycznie juz przygotowane tylko punktu mi brakuje :(
3 Paintbal tutaj planowałem wydzierzawić jakiś teren od jednostki wojskowej na półwyspie helskim (sa tam bunkry itd wogle świetny klimat ) ale jednostke zlikwidowali tereny chyba zostaną sprzedane.
ogólnie miały by to być skerowane do firm lecz oczywiscie osoby indiwidualne rónież mile widziane były by. Zarysów kosztorysu jeszcze nie robiłem ale mysle ze w 20 tyś by sie zmieściło ale czy to opłacalny interes ... dzierżawa terenu pewnie trzeba było by przez cały rok dzierżawić a sezon na tę zabawe praktycznie tylko podczas sezonu max 4 miesiące.
Pozatym chyba mało jeszcze jest osób które było by stać na taką zabawe ... moze za 3 lata będzie sie opłacać :) inna sytuacja jezeli ktos posiada dobry teren do tej zabawy na własność .
4 Lokal ok 30 m2 jak go zagospodarować to nie wiem .. znajduje sie ulice od deptaku w 50 tyś mieście z kalwarią( nieco turystyczne miasteczko) myslałem o sklepiku z pamiątkami ale chyba za mało turystow narazie odwiedza te miasto aczkolwiek skelpik znajduje sie na przeciwko klasztoru w ktorym pochowani zostali potomkowie jak i sami zalozyciele miasta (jak turysci zwiedzają to z regóły tez zawsze tam zaglądają) wiec być moze opłacało by się ..