|
Import z USA szansa na biznes na dzień dzisiejszy! |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Coraz ciężej jest znaleźć jakiś rodzaj biznesu który dawałby gwarancje dobrego zarobku. Ale na dzień dzisiejszy umacniający sie złoty w stosunku do dolara daje duże szanse na sprowadzanie towarów z USA po atrakcyjnych cenach. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz oferty które gwarantują ceny towarów o 50% (cena zakupu wraz z dostawą) niż na polskim rynku. Więc zarabianie na nich jest stosunkowo łatwe. Jak ktoś by sie tym chciał zainteresować bliżej to chętnie służę informacjami.
Witam. Chciałbym uzyskać informacje na temat firm które importują towar z USA do polski. Znalazlem kilka firm ale są strasznie drogie. Gdzieś mi się obiło o uszy, że import kontenera kosztuje ok 1000 zł, a w firmach które reklamują sie w necie ceny są o dużo wyższe.
Zacznij robienie biznesu z profesjonalistami a nie z amatorami. Tak tylko dla przykładu kontenery są 2 rodzaje 20' i 40" pojemność do 20 ton np z Chicago do Gdyni kontener 20" to $2.800 a 40" to $3.500 a ta osoba co ci napisała ze 1000zl to ja wykreś z pamięci bo nie wie ona o czym mówi.
ty chyba tez bo transport auta w kontenerze z usa kosztuje 1200 usd
Przykro mi bardzo ale ty też należysz do ludzi którzy nie umieją dokładnie czytac najpierw napisza a później pomyślą. Masz racje bo do małego kontenera wchodzą 2-3 samochody a do dużego 4-5 to sobie pomnóż i bedziesz miał cene za jeden kontener o czym ja pisałem. Robie to na co dzień od lat wiec dokładnie wiem co mówię nie tylko ze słyszenia Pozdrwiam
ja mam pytanie jak sprowadzac cos z USA nie płacic cła. Przysłał mi wujek laptopa z usa no i niestety paczka została oclona zapłaciłem kosztów łącznie 500zł ;/ Gdzie kupujesz rozne rzeczy ebay ?? circut city czy inne markety??
Witam. duzo myslalem o takim imporcie z usa,chodzi mi o ubrania i elektronike. No ale wlasnie problem dotyczy cła jakie bym musial zaplacic i gdzie moge sprawdzic ceny towarow w usa,ostatnio ogladalem ebay z usa,jest cos podobnego. e-szaman prosze o odpowiedz
pozdrawiam
Jak to jest z podatkiem? jak coś sprowadzam to płace cło + podatek a potem jak sprzedaje to jeszcze raz podatek?
ja mam pytanie czy potwierdzenie z paypal moze być podstawą do księgowania tutaj twierdzą , że tak... e-porady. pit. pl/pages/i/50005.php?fa_id_s=14322 sorry za spacje w adresie www ale jestem nowy i nie mogłem wstawić linka
Powinno się podzielić tutejszych forumowiczów na 3 grupy
1. Takich co dopiero chcą zacząć handlować i szukają informacji na ten temat, 2. Handlowców amatorów-kombinatorów. 3. Handlowców profesjonalistów. Ta pierwsza grupa jest najliczniejsza. Ale uważam że na tutejszym forum można znaleźć tylko podstawowe informacje. Resztę tych konkretnych powinno się szukać u źródeł tematycznych, np. w sprawie ceł, powinno sie poszperać w materiałach urzędu celnego itd. Ta druga grupa. to amatorzy zarobków opartych zasadach największe zarobki poprzez omijanie prawa, (cła) jak i szukanie unikalnych pojedynczych okazji z najniższa cena> To jest zabawa w handel a nie profesjonalna robota można wprawdzie trochę zarobić ale nigdy dużo i zawsze pociąga za sobą duża stratę czasu i duże ryzyko. Jak ktoś to lubi to proszę bardzo. Trzecia grupa to handlowcy profesjonaliści. Działający o ogólne zasady obowiązujące w biznesie. Mankamentem logiki polskiego handlowca który bardzo ogranicza działalność gospodarcza obecnie w Polsce to brak zaufania do partnerów w jedną stronę a a oczekiwanie zaufania w drugą. Również nie rozumiem dlaczego nie biorą Oni pod uwagę że w handlu powinni zarabiać wszyscy a nie tylko Oni. Nastawienie na poszukiwanie jedynie najtańszych towarów (potencjalnie największych zarobków), zmusza drugą strunę (dostawców towarów), do eliminowania takich odbiorców z którymi handel nie daje im szans normalnego zarobku. Trwa więc "wojna" producent/hurtownik - indywidualny sprzedawca, która nigdy nie daje optymalnych rezultatów. Prawdziwi profesjonaliści wiedza, że sukces nie polega tylko na najniższej cenie, wiedzą, że współpraca z partnerami ma być oparta uczciwym dbaniu ażeby wszyscy zarobili i szukanie takich rozwiązań ażeby towar jednak został sprzedany ku obopólnych korzyściach. DLATEGO HANDEL jest jak każdy inny biznes BIZNESEM TRUDNYM WYMAGAJĄCYM DUŻO WIEDZY I DOŚWIADCZENIA. O czym zapominają potencjalni handlowcy.
szaman a Ty sie zajmujesz importem z usa?
kiedyś przegladając ebay widziałem kilka fajnych rzeczy ale u Ciebie ich nie ma w ofercie i właśnie one mnie najbardziej nurtują :)
to znaczy jakie? napisz mi na gg albo email GG 12879842 lub pytania@polska.cwbestbuy.com nie piszę o wszystkich towarach większość towarów których nie ma na mojej stronie to specjalne zamówienia klientów. Ale pamiętaj, towary na ebay nie mogą konkurować z cenami sklepów internetowych to całkiem inna kategoria handlu. Zawsze jest coś za coś. Kwestia czego sie oczekuje i za co chce sie zapłacić. Pozdrawiam
Witam
Ja mam inny problem nie wiem czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć co w tej sytuacji zrobić. Problem polega na tym , że mam znajomego co może mi sprowadzać towar z USA różny (samochody, laptopy, kamery, szczególnie droższe rzeczy bo na tanich nie ma zarobku, co kto sobie życzy) On już się dorobił na tym interesu tylko ja nie wiem jak to sprzedawać tutaj w Polsce , po prostu brak mi odbiorców. On na tym zarabia ja bym chciał tylko niewiele zarobić na każdym sprzedanym przeze mnie produkcie załóżmy 5 % ze sprzedaży. On jest dość cfany ponieważ też chce zarobić na tym i wystawia mi sumę za jaką mógłby mi towar wysłać. Niech ktoś mi pomoże taki co się więcej na tym zna, ja próbowałem wysyłać ogłoszenia ale odezwało się tylko 2 osoby zainteresowane i prosili o cennik laptopów. Proszę o odpowiedz , dzięki .
|
|