znalazłem ofertę firmy Impulsy Mody, można zawrzeć z nimi umowę na zasadzie franczyzy
nie jest to znana firma podobna do logo shop czy moodo, ale mają mniejsze wymagania co do wielkości miasta CZY WARTO ?
|
"Impulsy Mody" |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
znalazłem ofertę firmy Impulsy Mody, można zawrzeć z nimi umowę na zasadzie franczyzy
nie jest to znana firma podobna do logo shop czy moodo, ale mają mniejsze wymagania co do wielkości miasta CZY WARTO ?
Na twoim miejscu zapytałbym ich o warunki współpracy i poprosił o przesłanie projektu umowy. Z projektu umowy czasem więcej wynika niż z opinii.
Oczywiście opinie są też jakimś elementem wywiadu i jeśli uda ci się zebrać kilka w miarę obiektywnych opinii, to będziesz miał już sporo informacji o firmie.
mozesz podac linka do tej oferty bo wchodzę na ich stronę główną ale tam nic nie ma na temat
franschisingu
z firma współpracuje jakis rok i powiem ze jest to dobry traf towar ich sprzdaje i jest caraz lepiej widzac po obrotach POLECAM do całosci bierzesz jeszcze jakas firme z dzinsem i masz pełny asortyment mozna nawet na tym dobrze zarobic
ale jest kontakt. trzeba dzwonić i pytać na jakich zasadach, dostawy itd. e-coolerek już z nimi współpracuje, zapytaj jego.
Daj tylko znaka jaki trzeba mieć początkowy wkład gotówkowy?
Może po prostu trzeba mieć niezły szmal na start i nie ma co zawracać gitarę. ps. e-collerek naprawdę masz marżę 60-70% ? i ile tak masz na czysto miesięcznie na takim sklepie? jeśli można wiedzieć pozdrawiam
Daj tylko znaka jaki trzeba mieć początkowy wkład gotówkowy?
Może po prostu trzeba mieć niezły szmal na start i nie ma co zawracać gitarę.
podaj swoje dane i namiar a zobacze co da sie zrobic jestem jednym z najlepszych klientów wic mam swoją siłe przebicia co do cen to moge powiedziec ze na otwracie sklepu 15 tys mysle ze sie wyrobisz ale to kwestia dogadania jesli chcesz to pisz na coolermaster@wp.pl
witam, ja wlasnie jestem w trakcie przygotowania pod sklep moodo w miescie ok 20tys, powiem szczerze ze caly czas nie wiem czy robie dobrze, bylem w siedzibie, ogldalem ciuchy, odwiedzilem sklep moodo w sopocie w manhatanie, ktory zrobil dobre wrazenie. W zasadzie na stronie www niewiele widac tak naprawde. Jednak na hurtowni ciuchy wygladaly tez inaczej, ale w sklepie firmowym moodo wygladalo juz niezle. Na razie przygotowuje sklep, no i chyba wejde w to. Jesli ktos ma do czynienia z moodo lub mial, to prosze na priv kroolic@op.pl lub GG.
pozdrawiam
Jutro jade do siedziby na rozmowe w sprawie współpracy, jakby co to pytajcie od piątku, mogę wiedzieć coś więcej.
Kilka osob pytalo mnie i jak po wizycie w Impulsy Mody, powiem tak:
- minus - brak odziezy meskiej - minus - zbyt luzne podejscie do biznesu - minus - nie byli wogole przygotowani na spotkanie - minus - wystrój sklepów osobiscie mi sie nie podoba, tak samo jak meble, ale to sprawa gustu - minus - handluja rowniez nie swoja odzieza, co dla mnie to mocno dziwne skoro sa niby producentem + plus - handlowiec jedzie do kazdego sklepu z towarem i mozna wybierac na aucie, bierze ze soba nowosci i pokazuje przed wejsciem towaru na polki + plus - odziez gatunkowo bardzo dobra , ale tak naprawde to maja prawie same koszulki - w tym wybor jest naprawde konkretny + plus - pare fajnych spraw odnosnie np. premiowania pracownikow itp., + plus - mozna w sklepie posiadac odziez innych firm np. z meskimi ciuchami Troche zdziwil mnie fakt, ze w firmie nikogo nie bylo :/, troche to dziwne, w moodo jak bylem to tam caly czas sztab ludzi zapierdzielal, a tu nikogo nie bylo, ani jednej osoby. Osobiście powiem tak, ja nie zdecyduje sie na ta firme, przynajmniej na razie, raczej bedzie to moodo, ale czekam jeszcze za telefonem z ozone.
Z Impulsami Mody pracujemy ok 1 rok i jesteśmy zadowoleni. towar dowożą, nie ma problemu z przecenami, są elastyczni można się z nimi zawsze dogadać. Mi idzie ogólnie nieźle, warto spróbować. Lokal przygotowują sami.
to fajnie ze wam sie uklada z IM, ale ja jakos sie nie odwazylem
ile mieszkancow potrzeba zeby otworzyc:
IM?? lub MOODO?? lub OZONE?? ile potrzeba pieniędzy na początek??
w zasadzie ok minimum waha sie od 15-30 tys. ludnosci w gore, musisz skontaktowac sie z firma ktore cie konkretnie interesuje to ci powiedza
pozdr
|
|