|
In Medio |
In Medio
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
Witam.Mam pytanie czy ktorys z uzytkownikow wie moze jak dziala inmedio bo z tego co wiem jest to siec franczyzowa,szukalem na necie i nic:( Interesuja mnie tez opinie tych ktorzy wspolpracuja lub wspolpracowali albo zaczynaja wspolprace,co wogole in medio proponuje i jaka kwota trzeba dysponowac aby otworzyc salonik (piszcie o plusacjh i minusach).Za wszelkie informacje z gory dziekuje i pozdrawiam:)
Zobacz na stronie hds pl
W praktyce wygląda to tak że masz kontrakt na b. wysokie wynagrodzenie w momencie podpisywania umowy jeśli jesteś właścicielem ciekawego lokalu, który sieć zaakceptuje tyle że jest jedno ale. Za wszystko masz kary i potrącenia a dostawy towaru przychodzą na tyle odmienne od faktur że jesteś non stop w plecy. Po kilku miesiącach znajdują innego gościa na Twoje miejsce a ty zostajesz z długiem wobec HDS. Taka bardziej hardcorowa wersja Żabki.
wiekszej głupoty nie słyszałem...prowadze inmedio...sa plusy i minusy...ale jest to jeden z lepszych systemów [artnerskich na rynku...jakby co pisz na priv..pozdrawiam
Głupoty powiadasz, z trzech przypadków jakie znam (2x inmedio, 1x voyage) wszystkie zakończyły się klęską po stronie partnera. Albo Ty masz wyjątkowe szczęście albo przez ostatnie trzy lata hds zmienił zasady współpracy na win-win.
Witam.Chciałam napisac Wam kilka słów o mojej przygodzie w In medio.Mianowicie...nie miałam swojego punktu ale przez kilka lat pracowałam jako sprzedawca w tej sieci.Miałam na tyle szcześcia,ze trafiłam na wpanialego pracodawce i kary,kontrole oraz odpowidzialnosc finansowa mnie nie dotyczyła.Prawda jest taka- HDS to obóz pracy a ajenci traktowani sa tam jak maszynki do robienia pieniedzy.Na poczatku moze tak,kierownicy i kontrolerzy opiekuja sie toba,pomagaja,wspieraja,bronia,usprawiedliwiaja-a pozniej...radz sobie sam...kary,braki,długi...nagrody-nigdy....zawsze coś znalezli...a jak nie znalezli to nie uslyszeli np."ZAPRASZAM PONOWNIE"-standard obslugi klienta-TRAGEDIA!!!
Byl czas,ze dostałam propozycje przejęcia punktu(powiedzmy,ze zostałam zauważona jako wzorowy sprzedawca-choc sprzedawca tez czlowiek i tez dostaje kary)-odmowilam-patrzac na mojego pracodawce zauważyłam, ze prowadzenie saloniku czasem go przerasta,nie bylam gotowa.Po kilku latach ajent ,u którego pracowałam sam,dobrowolnie zrezygnował-finał-kilka tys dlugow-mase niejasnosci-braki min. na fajkach-do, ktorych mieli tylko dostęp pracownicy(zaufani ludzie).To nie koniec.Przeniosłam sie do inego miasta.Zaczelam prace rowniez w inmedio z tym,ze role sie trochę odwróciły- pracowałam u wzorowego ajenta-ale nie byłam juzżidealnym sprzedawca.Dlaczego???Poniewaz ajent mial uklady....nie obowiązywały już go kary,ponieważ zawsze byliśmy przygotowani na miesieczne kontrole,wiedzielismy kiedy mamy posprzatać i zrobić wszystko aby dostać 98% pozytywnej oceny.I tu moja historia sie kończy.Uciekłam z In medio jak najdalej,wg mnie to oszusci,banda zlodzieji.Chłopak z którym tam pracowałam , tez postarał sie o 2 swoje punkty,po roku odszedl-z kupa dlugów...Nie znam nikogo kto w tym siedziałi dobrze wypowiada sie na temat tej firmy.Ja osobiscie odradzam lub radze zdobyć kontakty do różnych ajentów i porozmawiać...na stronie i w HDS obiecują gruszki na wierzbie a rzeczywistosc jest calkiem inna...pozdrawiam gorąco...
witam ! prowadziłam salonik 1.5 roku przez ten czas nazbierało się około 20 tys długu. najgorsze jest to , że nie wiem skąd on się wziął ! umowy nie dostałam przez 1,5 roku ! zaczęto mi zabierać prowizje, których nie powinni mi zabierać . szukam pomocy. byłam u prawnika , powiedział , że jedyna szansa na wygranie sprawy to grupowa sprawa sadowa. mam nadzieje ,że wszyscy się nie poddaliście i chcecie walczyć tak jak ja . jeśli jest ktoś kto chce mi i sobie pomoc to mój numer tel . 601527250
nie możemy tak tego zostawić. musimy walczyć. liczę na was ... Lubuszanka
Nic dodać nic ująć - vide powyższe
Czy zna Pan ludzi , którzy tak jak ja zostali oszukani ?? proszę o kontakt pilny !!
[b]JEŚLI KTOŚ CZUJE SIĘ OSZUKANY PRZEZ FIRME HDS TO PROSZE O KONTAKT POSTARAM SIĘ POMÓC I TO ZA DARMO!!![/b]
CHODZI MI GŁÓWNIE O BRAKI INWENTARYZACYJNE ORAZ WSZELKIEGO INNEGO RODZAJU KARY FINANSOWE. PROSZE O KONTAKT: 698-969-327 nawet sms a najlepiej prze forum i drogą mailową opisać krótko problem i będziemy działać. POSIADAM SPORĄ WIEDZĘ NA TEN TEMAT, WSPARCI BARDZO DOBRYCH PRAWNIKÓW ORAZ POMOC PROKURATURY. TA FIRMA STARA SIĘ WYŁUDZIĆ OD ALJENTÓW PIENIĄDZE ROBIĄC BRAKI W PAPIERACH. NAWET JAK JUŻ ODDAŁEŚ SWÓJ DŁUG TO MNIE POINFORMUJ MOZE UDA SIĘ ODZYSKAĆ PIENIĄDZE. POTRZEBNE JEST JAK NAJWIĘCEJ DOWODÓW.
Witam! chciałam podjąć pracę sprzedawcy w saloniku, ale po tym co tu czytam, to mi się mocno odechciało. powiedzcie , jak jest teraz, może coś się zmieniło?
chyba na gorsze :D
dajcie sobie spokoj z salonikami prasowymi, zabkami, inpostami i innymi wynalazkami. chyba, ze waszymi przodkami byli murzyni wycinajacy trzcine i macie w genach zapierdziel 365 dni w roku za talerz zupy, to prosze bardzo :D pozdrawiam
yavor- dzięki za odpowiedź, pani ajentce podziękuję za propozycję pracy:)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "In Medio":
• Strona 1 z 1
|
|