|
ING Direct...gdzie jest haczyk ? |
ING Direct...gdzie jest haczyk ?
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
z tabeli oplat i prowizji wynika, ze nowe konto ING Direct jest calkowicie darmowe (jesli chodzi o bankowosc intenetowa), czy tak jest w rzeczywistosci ? gdzie jest haczyk ?
taki ze za tranzakcje w oddziale wplaty, wyplaty, przelewy placisz 9 zl.karta jest za darmo jezeli wykona sie nia operacje za 100 zl inaczej 2 zl miesicznie.
w mbank'u tez sie nie placi za konto wiec to nie jest tkai strasznie dziwne
Kolejny haczyk ze strony Banku slaskiego,nie polecam...
jaki haczyk co nie polecasz.lepiej sie nie wypowiadaj skoro nie masz nic do powiedzenia
A Ty co pracownik tego Banku,co Ty masz do powiedzenia,ja akurat duzo bo bylem klientem tego "dziadostwa"
no to podziel się z nami gdzie jest ten haczyk, a nie taki tajemniczy jesteś... mam zamiar otworzyć w celu przetestowania, to może nie będę musiała...
Przelewy chyba są gratis.. na pewno na rachunek wewnętrzny są bezpłatne
mam konto w ING direct od 2 tygodni wszystko dziala swietnie jak narazie nie mam z nim problemow przelewy faktycznie 0zl mozna polaczyc to konto z rachunkiem oszczednosciowym i wtedy mozesz wplacac kase na swoje konto kiedy chcesz za free ale niestety przelew z rachunku oszczednosciowego mozesz wykonac tylko raz wmiesiacu za free
jesli ktos wykonuje duzo operacji internetowych jak najbardziej polecam mBank pobiera oplaty za przelewy 50gr chociaz gdzies czytalem ze niby maja nie pobierac... mam konta w wbk ing lukas polbank mbank inteligo i bgz polecam BGZ przelewy za free wplaty i wypalty w oddziale za free jak zawsze lubilem oferte polbanku moze troche z sentymentu tak na konto narzekam :/ obecnie maja problemy z drukowaniem potwierdzenia przelewu co czasem sie przydaje... a i z karty platniczek mozna zrezygnowac w wiekszosci jest oplata 2zl chyba tylko polbank ma darmowa karte platnicza (przynajmniej narazie) no i ing jesli w ciagu 3 mc zrobisz 3 platnosci
Przedstawię aktualną sytuację. Mbank nie pobiera opłaty za prowadzenie firmowego konta. Tak samo jak przy koncie osobistym ALE za każdy przelew nawet na inne konto Mbanku w tym także swoje osobiste tego banku już prowizja 1 zł i tego nie zlikwidują. Jedynie przelewy bez opłat to na ZUS i Urząd Skarbowy. Przynajmniej tak twierdziły osoby których pytałem czyli: pracownik mPunktu i 2 konsultanci mChatu.
Poza tym do konta wydawana jest karta visa elektron ale UWAGA na 6 mieś bez opłat. Po 6 miesiącach już kasują coś za nią. Kredyt te 10 tyś to przyznają na warunkach chyba losowych. Mi odmówili. Ogólnie ten bank coraz mniej mi się podoba. Za dużo klientów mają i obrośli w piórka.
co do mBanku mam tam konto i przed chwila sprawdzilem przelew wewnetrzny robilem wczoraj i prowizji nie placilem podobnie z platnosciami mtransfer za to tez nie ma prowizji natomiast przelew do innego banku kosztuje 50gr - konto osobiste jak z firmowym nie wiem
na to konto osobste sami zaproponowali mi karte kredytowa z debetem chyba 8000zl (nie pamietam bo to kilka miesiecy temu bylo) a ze ja latwo porzyczam ciezej oddaje wolalem takiej pokusy sobie nie aplikowac i nie skorzystalem z tej opcji
Tak jak napisałem 50 gr z konta osobistego przelewy do innych banków, niebawem mają z tego nawet zrezygnować OK ale żeby opłatę za 1 kartę i to electron do konta firmowego to już jest KPINA o tej opłacie dowiedziałem sie dopiero podczas wypełniania wniosku, wcześniej sie tym nie chwalą, tak samo abym nie mógł sobie przelewu między 2 kontami osobistym a firmowym w ich banku zrobić bez opłaty KPINA 2,
czyli po 6 miesiącach niby bezpłatnego prowadzenia konta wpędzają w koszty. Każą płacić za kartę a konto bez karty to dziś KPINA 3, jak ktoś jednak sie uprze odeśle im kartę to ma i tak koszty podczas ewentualnego przelewu z firmowego konta na inne. W sumie te opłaty duże nie są ale lubię uczciwość. Niby prowadzenie bezpłatne a potem zdzierają za co tylko mogą. Już wzięliby za prowadzenie powiedzmy 5 PLN miesięcznie w tym opłata comiesięczna za kartę, zryczałtowana za dowolną ilość przelewów. Takie dokładanie rodzi wątpliwość co jeszcze do kosztów dodadzą.
dzwoniłem kiedyś do ING żeby się dopytać no i rzeczywiście jest bezpłatne. Haczyk oczywiście jest.
Do tej pory było jedno konto podstawowe - Standard. Teraz są 2 : standard i direct. Jest to po prostu wyspecjalizowanie się na klientów. O ile direct jest super dla ludzi ery internetu, to to drugie, standard jest tylko dla tych co korzystają z placówek. Obydwa mają swoje plusy i minusy, ale ważna jest że jak się nie korzysta z placówek żeby się przenieść na direct bo po co płacić. Pozdrawiam
przelew 650 euro,okazało się że kontrahent nie powiadomił mnie że zamknął konto w niemieckim banku.Wróciło 50 euro mniej,w dodatku naliczyli mi 9 zł jako "wpłata własna" bo 9 zł kosztuje wpłata kasy w oddziale banku jeśli ma się konto Direct.Uznali że ja sobie sam wpłaciłem ten zwrot,no i nieźle w plecy jestem.Niemiec się zdziwił bo myślał że przelewy w granicach UE są darmowe.
Za darmo to można w ryja dostać co najwyżej...
Nie ma nic za darmo, wprawdzie bankowość internetowa wiąże się z niższymi kosztami, ale nawet jeśli jest za darmo przez chwilę, to jest to element promocji, czy budowania lojalności klienta. Jeśli klient przyzwyczai się do banku (jest już lojalny, zaciągnął kredyty), to dlaczego bank ma nie wprowadzić opłat? (Life is brutal and full zasadzkas).
a tak w temacie ing to moze korzystal ktos z tego programu bankujesz-kupujesz ? ciekawy jestem jak to sie spisuje w praktyce, bo jak narazie doswiadczenie z programami lojalnosciowymi to mialem tylko na stacjach benzynowych.
Każda karta kredytowa, czy bankomatowa - wydana klientowi jest elementem programu lojalnościowego. To tak tytułem wpowadzenia do programów lojalnościowych.
Sprawdź również podobne tematy:
- Super niskie ceny - o co w tym chodzi? Gdzie jest haczyk?
- Inwestycja w mieszkanie, gdzie haczyk? - W czym jest haczyk - Transport Spedycja - tak pięknie ? czy jest haczyk ? - Gdzie jest skarb?- gdzie można zarobić - Gdzie jest moderator? - OKO, OKO Direct, lokata ? - Koszty i zysk we wniosku do UP - gdzie w tym jest VAT? - Kto wie gdzie to jest wszystko dobrze wytlumaczone?? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|