|
Inowacje cos czego niema a cosie przyda |
Inowacje cos czego niema a cosie przyda
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
trzeba cos wymyslic i opatentowac potem długa droga do klijenta ale jak sie sprzeda to cała europa jest twoja czyli zarób1zł na czyms co bendzie kosztowac 10 zł sprzedaj to w nakładzie kilku miojonowym potem sprzedaj patent i juz wszystko jasne jak umiesz liczyc
a to ci nowości:D
Innowacje... sporo mógłbym na ten temat opowiadać :)
Do tego potrzeba być jeszcze w odpowiednim miejscu i o odpowiedniej porze + odpowiedni ludzie w okół projektu. Jedno zawodzi i klapa. pozdr.
siema sivex nietrzeba budowac promu kosmicznego moze to byc co kolwiek najlepiej taniego i praktycznego tak jak twoje wizytówki bardzo dobry pomysł tylko ze pewnie nie jestes potetatem tego produktu w sumie doszlem do wniosku ze ja wejde w budownictwo dla ludzi ktuzy budują albi remontują napewno cos by sie przydało co ja wymysliłem a pisze tu zeby nabrac wsprcia emocjonalnego ale widze zeto jest poratal mało pozytywny połowa cwaniaków reszta to kleszcze co sie czają zeby wyrwac cudzy pomysł mało jest tu ludzi kreatywnych choc nie twierdze ze nie w sumie pewnie rozumiesz podziel sie swojąpraktyką w dziedzinie inowacji
z gury dzienkuje pawel
Potentat... co miałeś na myśli? :)
Panowie co tu dużo mówić ktoś kto przeznacza czas na siedzenie na forum to nie przeznacza go do rozkręcania biznesu więc go nie rozkręca. Czyli ludzie, którzy chcą zrobić interes nie powinni tu przesiadywać! wynocha do roboty! :)) i to się tyczy też mnie ale później wyjdzie dlaczego. Kto ma moim zdaniem czas na forum? 1.Ci którzy szukają pomysłu (rada: jak go znajdą to link do forum usunąć i potem pochwalić się co z tego wyszło) 2. Ci którzy już mają zrobiony biznes i szukaja dalej 3. Ci którzy mają coś przygotowane i stoją z różnych powodów "w miejscu". (to np. ja!) pozdr.
potentat to ktos kto ma cos na wyłączosc czyli jest pierwszy
pozatym zgadzam sie z tobą pewnie zauwazyłes ze wszyscy wałkują stare juz wykożystane pomysły chcą powielac a to jest zły pomysł nabijac kieszen churtowników pozdro co ty na to
Tak myślałem, że masz to na myśli ale chciałem się upewnić ponieważ: PWN:
Więc nawet kiedy pomysł jest dobry i nie zawiedzie nic później, razem z klientami i zapotrzebowaniem na ten nowy produkt, to do potentata jeszcze daleko. Ale wracając do twojej myśli. No właśnie wyłączność... ja zacząłem od dokumentacji (patent, GIODO itp), projektu (nie w pełni działającego ale zarys funkcjonalności i zalążek wizualizacji - strona www, serwery, oprogramowanie do automatów) , oraz dobrze przemyślany biznes pomagający wyzbyć się emocji, które wpływają na nie stabilność projektu (wszystko to praktyka i przejścia). Stoje ( czyli za wolno idę do przodu) bo podjąłem się zadania na pierwszy rzut oka prostego a jednak żeby wszystko dopełnić to jest masakra, tym bardziej, że wszystko, naprawde wszystko robie sam, poza tym ważne jest teraz dla mnie GIODO, więc czekam :) bo od odpowiedzi zależeć będzie konstrukja baz danych i dalej robota ruszyć nie może (w internecie). pozdr.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Inowacje cos czego niema a cosie przyda": - Pomysł jest ale przyda się też pomoc - drogeria jakieś podpowiedzi rady wszystko się przyda - tego jeszcze niema - myjnia niema kanalizacji - Firma nie wypłaciła nic na świetam fundusz jest a kasy niema
• Strona 1 z 1
|
|