InPost połączony z punktem ksero plus lotto lub bez jak sądzicie ?
Lub jako dodatek do sklepu kwiaciarnia plus ksero i InPost ?
|
InPost ? usługi pocztowe |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
InPost połączony z punktem ksero plus lotto lub bez jak sądzicie ?
Lub jako dodatek do sklepu kwiaciarnia plus ksero i InPost ?
InPost jest jedną z 2 prywatnych poczt na rynku. Pracowałem tam jako kurier odwiedzałem POKi takie jaki Ty chcesz otworzyć. Rożnie to bywa. Terminowość doręczania to główny problem. Także zasięg. Nie mają całej Polski. Często są zwroty bo POK źle przyjął list.
Z tego co mi 1 właścicieli mówił sporo ludzi narzeka. Jeśli jesteś przygotowany na pretensje klientów niezadowolonych bo list szedł np 2 tygodnie i ciepliwie będziesz to znosił a także nie regularne płatności to spoko polecam.
dzięki za odpowiedz to czyli w chwili obecnej ryzykowny pomysł dodatku do działalności :)
pozdrawiam
nie wiem jak obecnie jest w InPost. Odszedłem z stamtąd w czerwcu zeszłego roku. Od tamtego czasu słyszałem mieli sprawę w sądzie z Pocztą Polską o o mijanie przepisów za pomocą blachy dociążającej listy.
Teraz wiem jak jest w http://www.paf.pl choć i to nie jest rewelacja to mają większy zasięg działalności i nie tylko pocztę ale także doładowania, kredyty, pieczątki, wizytówki, tłumaczenia, tanie opłaty. Koszty masz ok 500 za licencję, plafon itp itd. Do tego sam we własnym zakresie musisz kupi czytnik kodów kreskowych. Wiem, że są na allegro 300-500 zł, jakąś tanią wagę. No musisz mie też kopa z dostępem do netu, drukarkę oraz skaner. Moze też by urządzenie wielofunkcyjne. pozdrawiam
dziękuje za wyczerpującą odpowiedz dobrze wiedzieć i przestudiować obie propozycje jeszcze raz bardzo dziękuje pozdrawiam
czesc, ja mysle nad otwarciem punku INPOST FINANSE w poznaniu. Czy ktos mial stycznosc z taka placówka? czy jest warto , czy sie opłaca? Bardzo byłbym wdzieczny za kazde informacje nt temat .
Też bardzo intensywnie nad tym myślę. A czy można wybrać wersję same Finanse bez usług pocztowych.
Pozdrawiam UCLA
witam, tez bardzo aktywnie mysle o wejsciu InPost badz PAF . Mam na oku preznie rozwijajace sie miasto 50tysieczne w ktorym nie funkcjonuje jeszcze zadne z operatorow pocztowych. Na chwile obecna bede staral sie o przydzielenie kredytu dla franczyzobiorcy (jezeli ktos juz sie orientowal w ktorym banku maja najkorzystniejsze warunki to z checia przeanaliowalbym owoce poszukiwań), a za jakies pol roku mam duze szanse na spora dotacje ktora moglbym poswiecic na nastepny punkt.
Witajcie
Jesli chodzi o POK Paf-u czy oddział nie jest to zły pomysł. Szczerze polecam ale tylko dla tych co maja duze zaplecze finansowe i gotowi są zainwestować (jak dla mnie) spore pieniadze. W przypadku Pok-u troszke większe biurko z szybą, szyld i komputer z dostepem do neta, a miejsce mało ruchliwe spowoduje ze w ciagu roku to sie nam nie zróci. Środek duzego osiedla i reklama to jest lek na całe zło. Opłaty, rachunki, potem dopiero listy. Oddział owszem jeśli macie miejsce w którym wam pozwolą otworzyć. Spore auto, lokal w dobrym miejscu to najlepiej miec a nie wynajmować czy płacic raty. Po 3 miesiacach zaczniecie widziec pieniadze i kolejki przy kasie. Nie radze nastawiać sie na zysk z listów przychodzacych ( do rozniesienia). NAjwazniejsze zdobyć klientów na wysyłke(ale i z tym równiez są problemy). Co do in postu wiem tylko tyle ze ludzie prowadzący POki nie są zbyt zadowoleni ale tak jak pisałem najwazniejsze jest miejsce. MAcie pytania piszcie postaram sie odpowiedzieć
Zastanawia mnie jak to jest z tymi okienkami platniczymi.Jednak ludzie po ostatnich wydarzeniach z takimi oplatami jednak boja sie ryzykowac w malo znanej firmie.teraz ludzie zaplaca rachunek wszedzie.Na poczcie przede wszystkim,nastepnie wszystkie zabki a nawet markety to stosuja.Rowniez mysle o tym bardzo ale jakos boje sie.Ostatnio z ojcem dyskutowalem na ten temat i on stwierdzil ze to bedzie duze ryzyko bo jednak ludzie maja zaufajnie do poczty.Znowu mnie przekonuje obsluga do tego obsluga na poczcie.Dlugie kolejki i nie mile panie.Ludzie klna pod nosem stojac z 10 rachunkami.Czy ktos z obecnych na forum prowadzi takie placowki?Chodzi mi rowniez i placowki Intaxa gdzie oprocz poczty,rachunkow mozna rowniez wziasc kredyt i skorzystac z oferty wielu bankow.pozdrawiam
W oddziale Paf-u mozna opłacić rachunki (PUNKT BEZPIECZNY) termin realizacji do 3dni roboczych poniewaz droga pieniędzy jest długa. MOzna śmiało płacić w PAFIE i prowizje s a mniejsze niz na poczcie polskiej
Witam serdecznie
Co do działania in-Post to sie nie wypowiem bo nie wiem ale duzo słyszałem ale tylko słyszałem .... co do PAF-u drodzy Państwo prowadziłem placówkę PAF-u i naprawdę dużo straciłem ale tu akurat nie winie PAF-u bo może złe miejsce słaby punkt itd. ale co do przesyłek to jak i w In post idą po dwa tygodnie, odziałów jest mało co idzie za tym że mało miejscowości jest obsługiwanych nie tak jak to pisze na stronie pafu no i opłaty kolego rożnie z tym bywa ze one dochodzą w 3 dni naprawde to bajki a i kredyty mało kto na nich zarabia no ze chyba właściciele z białegostoku naprawde drodzy państwo odradzam bo to strata pieniedzy.
Mogę coś napisać jako były PH PAFu.
Generalnie opłaty różnie dochodzą. Były okresy, że nawet 2 tygodnie ludziom przesyłali. Jest też problem z zasięgiem doręczania. Potrafią nagle z dnia na dzień wyłączyć jakiś rejon i nie ma na to rady. Problem zasięgu to nie tylko małe miasta, ale także duże takie jak Kraków, i wiele innych. Często w obrębie miasta są obsługiwane tylko pewne dzielnice. Listy zwykłe często nie dochodzą albo są zwracane, mimo, że adresat jest prawidłowy a rejon obsługiwany. Czas doręczania też bywa różny od deklarowanych 72 godzin aż do 2 tygodni. Generalnie wszystko zależy od sprawności lokalnego agenta. Zanim się podpisze umowę radzę to sprawdzić.
Moj znajomy prowadzi PAF. Poczatki mial trudne. Jednak w miare uplywu czasu, pozyskiwal nowe firmy i teraz wychodzi na prosta. Mowi ze coraz lepiej idzie a lokalizacja nie jest wcale az taka dobra. Grunt to dobrze się "zakrecic" w miescie. Z tego co mowil, paf niedlugo ma zaczac obslugiwac cala Polske, ale jak bedzie to czas pokaze.
nie no proszę Cię paf nigdy nie będzie miał zasięgu na całą Polskę naprawde znam za dobrze tą firmę i co tam sie dzieje, a twój kolega widocznie miał szczęscie i oby dalej je miał bo w pewnym momecie obracanie na miescie nie wystarczy.
|
|