|
insppekcje z banku przy kredycie mieszkaniowym |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
dokladnie chodzi mi czy sa wczesniej umowione ? i jak wygladaja? robia zdjecia czy jak ?
Witaj,
są trzy występują najczęściej przypadki inspekcji ze strony banku: 1) opóźnienia lub brak spłat kredytu 2) wniosek o obniżenie oprocentowania 3) wniosek o wypłatę następnej transzy kredytu budowlanego na podstawie harmonogramu inwestycyjnego. Praktycznie zawsze wykonywana jest dokumentacja fotograficzna.
A czy jakies banki wysyłaja rzeczoznawce ?
to może być szeregowy pracownik banku w delegacji, ale może być gość, który tylko wykonuje fotografie obiektu (GE Mony tak robi). Nie spotkałem się z rzeczoznawcą, nigdy, za drodzy :)
ano niezle sie zlozylo bo wlasnie o ferte GE mi chodzilo no nic w takim razie wyglada na to ze te inspekcje to az takie straszne nie sa :>
Te inspekcje to pojawiaja sie chyba przed wyplata kolejnej transzy.. Mam racje??
tak z tego co sprawdzalem w GE to tak, ustala sie jakis dzien misesiaca na wyplate transzy powiedzmy 15 to kolo 10 pewnie inspekcja przyjdzie...
a osoba, ktora zaciacga kredyt musi byc osobiscie przy tej inspekcji czy robieniu zdjec??co miesiac brac wolne w pracy to bym nie chciala:)
a jak nie splacamy rat kredytu to ta inspekcja wyglada ta samo jak przy transzach??
nienochyba wmiare mozliwosci beda sie dostosowywac do pracy danej osoby bo rzeczywiscie w pracy nie ucieszyliby sie jakby brac tak urlop no i nie fajnie marnowac urlop na cos takiego.....
Racja..rzecoznawca były za drogi,a w inny sposób tez można uzyskac informacje jak posuwają się prace.
Jest to zwykle człowiek po budowlance, albo po kursie. Rzeczoznawca zwykle zajmuje sie poważniejszymi sprawami np. wyceną hipoteki pod zabezpieczenie kredytu lub dużymi firmami, których inwestycje zaczynają się od przynajmniej 1 mln PLN.
ale jak jest z tym umnawianiem sie z tymi przedstawicielaim banku ?
Przecież to bankowcy będą się z Tobą umawiać, ale gdyby to miałoby być nadmiernie uciążliwe dla Ciebie, to musisz delikatnie im wytłumaczyć co nieco.
i wlasnie o to mi chodzilo zeby nie bylo potem zbednych niesnasek z bankiem...
|
|