|
Instalacja wykładzin |
Instalacja wykładzin
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam pracuję w firme zajmującej się instalacja wykładzin, jest 5 takich brygad a wolny termin mamy dopiero na ok15 styczeń, więc jest spore zapotrzebowanie, pomyslałem zeby samemu otworzyć taką firme + ewentualnie jakieś czyszczenie dywanów itp i jakiesp anele itp. Głównie kładziemy wykladziny w biurach, szpitalach , mało w prywatnych domach i mam taki problem jak zdobyć pierwszego kilenta? Mam juz prawie wszystko czego potrzebuje, tylko problem z tym pierwszym zleceniem.
jesli instytucje ppanstwowe typu szpital to tylko droga przetargu,jesli firmy to tylko reklama,najlepiej rekomendacja sklepu
Osobiście wolałbym nie sprzedać towaru/ usługi niż zadać się ze szpitalem.
Znajomy pieniędzy do dziś nie otrzymał, a to już 5 rok. Raptem 1000 zł, ale ...
Bosman hmm... to albo zle trafil albo cos sknocil bo ja akurat regularnie obsluguje dwa szpitale od dwoch lat a wczesniej ojciec mial z nimi przetarg i nie ma problemow procz platnosci do 90dni po wystawieniu faktury a podatek od faktury wiadomo trzeba zaraz zaplacic ale platnosci regularne i nie sa to kwoty male wiec zalezy jak sie trafi:)
Trudno mi powiedzieć. Ale wiesz szpitale są zadłużone, i to nie z powietrza, takiemu Kowalskiemu też potrafią wisieć kasę. Cóż taki kraj.
A jak sie mają do tego banki, szkoly, przedszkola, sądy, hipermarkety i inne obiekty o dużej powierzchni ? Też pozostaje tylko i wyłącznie droga przetargu, czy jest szansa na pozyskanie klienta np poprzez reklamę ?
hahaha ale mnie rozsmieszyles.a jak inaczej chcesz dotrzec?.samo kladzenie Ci raczej chyba nie pomoze.musisz znalezc sobie dostawce po dobrych cenach.robisz oferte i walisz wszedzie gdzie sie da.jak nie dajesz rady to babe poslij;]
Ok uproszczę wiec pytanie: czy jest sens wysyłac reklamę do np sądów, banków, szkół itp ? czy takiego klienta tylko i wyłącznie pozyskuje sie drogą przetargu ?
szkoly raczej bez przetargu.wysylanie etz sobie daruj.osobiscie z ladnym folderem,dobra przencja,usmiechem i dobra gadka.kurna po co ja to psize przecuiez to ejst oczywiste.odpowiedziales sam sobie ze dasz rade to zrobic?.
Widze, ze zakładasz z góry tylko jedną opcje, a ja wole wszystkie dostepne możliwości i wybrać najlepszą, dlatego nim cos zrobie, wolę zadać parę pytań wcześniej. A jesli chodzi o zdobywanie klienta osobiście, to juz dawno o tym pomyślałem, ale nie moge tego robić w ciemno, bo okaże sie że założe firme, pojade do szkoły i dowiem sie że tylko przetarg sie liczy i co wtedy ? Zmiana nagła planów w pozyskiwaniu klienta, gdy firma dopiero raczkuje ? I dlaczego dziwisz sie wysyłaniem reklam ? ( to byla metafora, chodzilo mi o pozosykanie klienta przez reklamę, niekoniecznie wysyłkową - reklama to wizyta osobista także o której pisałes, bo przychodząc do klienta reklamujesz m. in. swoją firmę) I nie widze przeszkód, aby pozyskiwać klienta osobiście i równoczesnie innymi srodkami, ciastko nie wyklucza herbaty przecież... Dzięki za Twoją odp i mam nadzieje, że jeszcze ktoś przyłączy sie do dyskusji, bo jestem ciągle w punkcie wyjścia. Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- Pranie wykładzin
- Instalacja skryptów for itp. - Czyszczenie - pranie dywanów wykładzin i tapicerek - PRANIE DYWANOW, WYKŁADZIN ITP WROCŁAW KARCHER - Pranie dywanów i wykładzin w domu klienta? - Instalacja elektryczna w domach? - Instalacja monitoringu - Kamery - POmpy ciepła. Instalacja. - Biogas -urządzenia i instalacja Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|