Witam, obecnie prowadzę działalność gospodarczą i chcę zmienić jej profil na usługi instalatorskie. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc przy znalezieniu odpowiednich producentów sprzętu, z którymi można nawiązać współpracę odnośnie:
1. Inteligentny dom - na formum kiedyś ktoś pisał o firmie EMITER - dają sprzęt i szkolenia. Szukam czegoś podobnego ale może są bardziej znani lub firmy przeprowadzające szkolenia na północy polski.
2. LAN - obecnie wykonuję takie instalacje ale chciałbym zrobić sobie kurs do kategori 6. Może ma ktoś namiar na jakieś szkolenia.
3. Zasilanie awaryjne - mam dostęp w ABC Data do ups'ów ale chcę wykonywać instalację specjalnie dla serwerowni lub w całych budynkach sieć elektryczną tylko do komputerów na której końcu znalazłby się agregat, a przd nim duży ups podtrzymujący napięcie przez czas rozruchu agregatu. Nie wiem czy można zostać partnerem jakiegoś producenta agregatów. Może jakieś szkolenia produktowe.
Na powyższe usługi mam już kilku klientów. Chcę zrobić dużą reklamę w moim mieście i wyszukać nowych klientów, może macie też ciekawy pomysł jak to zrobić lub adresy portali poszukujących podwykonawców na budowach itd. Kiedyś wykonywałem instalacje w nowych blokach, domkach itd. Posiadam doświadczenie w instalacjach elektrycznych i lan 5e, mam odpowiedni sprzęt a nawet dostęp do małej koparki, dziłalność prowadzę od 2 lat ale w branży IT.