http://www.fajki.biz
Otworzcie cos takiego, platnosci tylko w paypalu - znany i popularny w angli, no i ceny mniejsze. Interes lepszy niz allegro.
|
Interes internetowy do skopiowania |
Interes internetowy do skopiowania
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
http://www.fajki.biz
Otworzcie cos takiego, platnosci tylko w paypalu - znany i popularny w angli, no i ceny mniejsze. Interes lepszy niz allegro.
Zeby karton marlboro z wysylka nie wiecej niz 20 funtow kosztowal - to zostane klientem
;-)
ktos kto to wymyslil, poprostu dla mnie geniusz, wie jak robic pieniadze... :)a tak na powaznie to rzeczywiscie interes do skopiowania i to calkiem dobry interes.No wiec ja moge zaproponowac na poczatek profesjonalna strone + miejsce i opieke na serwerze, teraz tylko towar, jakies pozwolenie i jedziemy..... :)
gdzies dwa albo trzy lata zatsanawiałemsię nad tym - to było dobre jak nie byliśmy w unii
obecnie zgodnie z prawem unijnym sprzedawca takiego towaru powinien płaćic wszelkie podatki z tytułu sprzedaży tytoniu jakie obowiązują w kraju odbioru - a więc w przypadku angli wchodzą tutaj podatki w wysokości obowiązującej na wyspach od psrzedaży tytoni można sprobowac na niewielką skalę w przypadku zaś więksszych obrotów narażasz się na ściganie przez organy podatkowe
Nie trzeba zadnego pozwolenia, na stronie tytulowej jest podstawa prawna - wyroby tytoniowe moiga byc wysylane jako prezent. Jesli sie wglebicie w stronke, to przy zamawianiu towaru klient musi wpisac adres spod ktorego list jest wysylany/adres ktory bedzie na kopercie.
Nie trzeba zadnego towaru - papierosy znajdziesz w pobliskim kiosku, bedziesz mial zamowienie, to po drodze do poczty kupisz i wlozysz do koperty. Kupujac w hurtowni zaoszczedzisz 40gr na paczce papierosow - ale to dopiero jesli interes sie rozwinie, i bedziesz mogl przewidzieć jaki towar potrzebny. Powinien byc tez na stronce formularz do wpisania adresu odbiorcy, tak zeby mozna bylo zamawiac na rozne osoby, a nie tylko na osobe - posiadacza konta paypal i na jego zweryfikowany adres.
Witam
powiem tak jest duzo innych problemow, mieszkajac w angli wiem z doswiadczenia ze nie zawsze paczki dochodza i nie wiadomo z jakich przyczyn niby wszystko bylo zgodne z prawem ale wladze konfiskowaly papierosy malo tego odbiorcom kazano niekiedy placic podatek czy roznice cen juz nie pamietam dokladnie, takim interesem napytasz sobie tylko biedy a jezeli nie sobie to swoim klijentom a wtedy wiadomo co sie stanie... mysle ze gdyby taki interes mogl dzialac na duza skale to bylo by juz mnostwo sklepow, bo widzisz prawo prawem a jak paczka nie dojdzie to sprawa pojdzie do sądu i wyjdziesz na naciagacza ja bym sobie odpuscil...
racja, poniewaz urzad celny jest nieprzewidywalny.Sklepow jest takich kilka, ale oprocz sklepow wiele osob proponuje sprzedaz i wysylke papierosow do UK prywatnie,w ogloszeniach na stronach UK poprostu nie da sie tego nie zauwazyc, zastanawia mnie tylko jeden fakt jak wyglada wtedy finalizowanie tranzakcji, konkretnie platnosci.Czyzby Allpay??pozdrawiam
A czy czasem w innych krajach Unii jak np. kraje skandynawskie papierosy nie sa rownie drogie jak na wyspach? Moze ktos kto zainteresowal by sie taka dzialalnoscia mogly skierowac oferte w strone tych wlasnie krajow?
poprosze wszystkie wiadomości dotyczące płatności tego paypall`a. ;)
bardzo mocno się nad tym zastanawiam od pewnego czasu, martwi mnie własnie czy po zainwstowaniu w strone będe miał klientów. co można zrobić pożytecznego z 1,5 tys euro? ja zastanawiam się nad sciagnieciem Civica z niemiec i sprzedaniem go w polsce z zyskiem...?
http://www.paypal.pl - tam znajdziesz informacje
Znalazłem właśnie trochę bardziej profesjonalny sklep tego typu.
http://www.qualitytrade.eu/
handel internetowy to bezdyskusyjna przyszłość.
Sama zajmuje się tym tematem z bardzo dobrym skutkiem. Z bardzo dobrym, gdyż bezpiecznym. We współpracy z potentatem na rynku światowym. Z pełnym zabezpieczeniem logistycznym, bez problemu, że klienci nie będą płacić i wtedy co dalej; a co najważniejsze z towarami pierwszej potrzeby dostępnymi 24 godz/dobę przez 365 dni w roku. Z towarami najwyższej jakości i pełnymi gwarancjami jakich nie ma w typowym handlu. Polecam prywatna franczyzę, bo nikt nie chce zbędnego ryzyka, a reklamy i marketingu można nauczyć sie na szkoleniach i seminariach.
Interesik wsam raz zeby zastartowac praktycznie powiedziawszy bez niczego tylko z zapasem doswiadczenia.Pastka ztego co sie orientuje przebywasz teraz w Anglii, zamawiales juz cos z tej strony fajki.biz. Interesuje mnie czy urzad celny rzeczywiscie przepuszcza karton papierosow.Wiele osob twierdzi ze tak nie jest ale nie wiem czy im wierzyc, dlatego kieruje to pytanie do Ciebie
A jak sie mają opłaty celne ?
Ile dodatkowo musi zapłacić odbiorca za przesyłke ? Ile czasu przesyłka krajowa idzie (o ile sie nie myle to ok tygodnia oby nie wiecej) Jakie ceny papierosów są w angli np Marlboro ? pzdr
Osobiscie do mnie wyslane byly trzy paczki z papierosami. Wyslane przez rodzicow. 2 doszly a jedna wrocila do Polski.
Tak napisalem ze interes do skopiowania, ale roznie z tymi paczkami bywa. Karton (200sztuk) mozna by bylo wyslac, moze warto by bylo do srodka wrzucic wydrukowana karteczke w jezyku angielskim z odpowiednim paragrafem mowiacym o tytoniu jako prezencie, tak na wszelki wypadek. Slyszalem ze czasem jak anglicy znajda duza paczke z kilkoma kartonami to wysylaja list, aby zaplacic ich akcyze 30L za karton i wydadza paczke a jak nie to spala. Trzeba by pakowac papierosy tak aby wygladaly jak ksiazka albo magazyny, jesli wiecie o co chodzi. To tak zeby list w samej sortowni w Polsce juz nie znalazl nowego wlasciciela. No i sklep adresowac do anglikow, Polacy kombinuja za duzo ;-) Potem oglaszac na gumtree.com i forach dyskusyjnych itp. Pomysl nie jest zadna rewelacja, ale probowac mozna, byleby kasy nie pakowac wiekszej niz 100 zlotych.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|