|
Interes na listopad |
Interes na listopad
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zbliza sie swieto zaduszki mysle by dorobic jestem bezrobotnym mlodym chlopakiem i ciezko u mnie z praca wiec chciałbym dorobic na sprzedazy zniczy co o tym myslicie.Co by bylo potrzebne i skad mozna brac najtansze znicze :D z gory dziekuje
Trochę spóźniłeś się kolego. Na sprzedaż zniczy, tzn. na organizowanie wszytkiego.
Pozwolenie na sprzedaż, wykup placu, załatwienie zniczy.... W tej chwili hurtownie raczej nie dają towaru w komis, a co za tym idzie, czego nie sprzedaż zostaje u Ciebie i gotówkę mrozisz na rok. Za organizowanie wszystkiego trzeba było się wziąć już pod koniec sierpnia. W tej chwili nie masz szans na wynegocjowanie dobrych cen zniczy w hurtowni, kupienie dobrego placu itd... Odpuśc sobie w tymm roku, bo tylko możesz na tym stracić.
Dzieki z gory
pomyśl raczej o porządkowaniu grobów całorocznie dobry sposób na dodatkową kase
Jeśli ma to być jako DG to nie takie opłacalne...
nie jako umowa o dzieło
Zaraz chyba nie mogę podpisać umowę o dzieło z osobą fizyczną nie mająca działalności DG? Bo kto odprowadzi podatek?
edit: właśnie wyczytał, że można zawrzeć taka umowę i rozlicza się coś takiego w zeznaniu rocznym... jako inne źródła przychodu... w takim razie są jakieś limity ile mogę maksymalnie mieć dodatkowego przychodu?
kolego ja tu nie pisze biznes planów za to się płaci . Zapłacisz?
Korzystniejsze jest raczej stworzenie biznes planu niż go kupowanie i jest on zapewne niepotrzebny do pomysłu o jakim tu piszemy.
edit: zresztą nie ważne, już sam znalazłem sobie odp na własne pytanie.
tak sądzisz to jesteś w błedzie na wszystko trzeba mieć biznes plan bo jak nie to umoczysz kase uwiesz mi reklama pozyskiwanie klientów to nie takie proste bo jest kupe nielegalnej konkurencji i jak ją pokonasz ? masz pomysł ? ja mam bo za to mi płacą .
Czy ja coś pisałem o reklamie, tak mam pomysł na reklamę i pozyskanie klientów o to się nie martw. Uważam, że głębszej filozofii nie ma w sprzątaniu nagrobków... ima to być wyłącznie dodatkowy zarobek to obejdzie się bez biznes planu, jeśli się wie co chce. Z reszta to nie ja chce tak dorabiać więc bij z tym do ludzi którzy tego potrzebują.
no to co sugerujesz? a skoro nie potrzebujesz do tak drobnego biznesu pomysłu wyliczeń przewidywań konkurencji to cie zjedzą i stracisz wiem ja bede sprzedawał w grudniu opłatek i sianko firma która chciała mnie podkupić nie źle się przejechała bo to prosty interes i nie trzeba pomysłu i biznes planu a jednak im nie wyszło a ja swoje zarobiłem bo byłem sprytniejszy w tym roku też mam pare niespodzianek dla konkurencji choć ze mna nie wygrają to napewno bedę próbowali
a co powiecie na to? działalność mam tzn podczepie się pod rodzica:) działkę mam 200m od cmentarza przy jedynej drodze do niego wiec teren mam...co mi jeszce potrzeba poza towarem? chyba reklamy bo pewnie ludzie sie zaopatrzą w swoich miastach...ale jakby w tym roku wyskoczyć...potem za rok...od czasu do czasu przy świętach bo wtedy też tam ruch jest w tym roku na wielkanoc było prawie tyle ludzi co we wszystkich św w zeszłym...jesli miałbym towar to jak myślicie warto wystawić jakaś nie dużą ilość? żeby nie stało potem przez rok tylko raczej większosć zeszłą? mam znajomego gościa emeryta robi łądne wiazanki strojiki itp sprzedaje po 10-12 zł w hurcie a widziałem że dalej leci to po 35- 50 zł, jeszce 10 dni i jakbym sie zebrał to w 3-4 dni mam wszystko. tylko czy ktoś będzie kupował to? tu widze jedyny problem ale prosze o radę znawców mentalnosci ludzi bo mogę sie mylić i mogłoby sie okazać ze sie rzucą na to i mi braknie towaru...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Interes na listopad": - Dobry listopad na NewConnect - konferencja studencka STE UJ Kraków 15-16 listopad - KURS EURO LISTOPAD GRUDZIEN???wymieniać? po krachu........ - Podwójna zaliczka na podatek dochodowy listopad 2010? - Interes na wsi
• Strona 1 z 1
|
|