|
Interes z wynajmem lokalu |
Interes z wynajmem lokalu
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Co sadzicie o kupnie budynku(obiektu) za 600000zł z umowa najmu na zagwarantowana na 10lat, roczny dochod z wynajmy 68000zł. Czy to jest jakis pomysl na biznes? Ewentualnie czy jest tym ktos zainteresowany?
Trochę się dziwię że nazywasz to biznesem ?! I chyba nie pomyślałeś nad tym pomysłem za dobrze, chodzi mi o twoje obliczenia zobacz:
68000zł roczny dochód z wynajmu = 60000zł i 8000zł roczny dochód z wynajmu 60000zł x 10 = 600000 koszt kupienia nieruchomości 8000zł x 10 = 80000zł ZAROBEK Niby wszystko fajnie..... fajnie..... ale nie wziąłeś pod uwagę inflacji, rośnie ona w Polsce 4% w przeciągu roku więc : 4% z 600000zł = 24000zł 24000zł x 10 = 240000 240000 > 80000 240000zł - 80000zł = 160000 zł straty Lepiej wpłać te pieniądze do banku niech procentuje tak przynajmniej nie stracisz .
wiem co to jest inflacja (przynajmniej tak mi się wydaje) ale skąd te obliczenia(jak mam je rozumieć?)może ktoś mi wytłumaczyć...??
jasne,a te wyliczenia profesor chyba z domowego przedszkola wzial
Po 10 latach będzie mieć spłaconą nieruchomość,
Wiem ze ceny wynajmu i kupna mieszkan sa teraz wysokie i na moje oko za 600000 mozna kupic dobre mieszkanie ok 85m2 ale czy ktos da prawie 6000 miesiecznie za jego wynajem? Przeciez sam moze go sobie kupic na kredyt i po 10 latach bedzie jego a nie twoje.
profesor, spłacona nieruchomość, mówi ci to coś? A inflację liczysz przez 10 lat dla całości kwoty?
Daj mi kogoś, kto podpisze za mna umowę na 10 lat z wpłatą reszty kwoty w przypadku zerwania umowy i biorę tą nieruchomość na kredyt. I zapłacę też podatek od działalności od tej nieruchomości przez 10 lat. Chyba, że są jakieś inne kruczki w umowie, np. naprawy po Twojej stronie, itp.
profesor mądrzysz się obliczeniami a odpowiedź jest prosta. na wynajmie mieszkań zawsze się zarobi to jest jak z chlebem ludzie jedzą i będą jeść i mieszkanie tez będą wynajmować. tak więc jest to opłacalny interes.
dolacz oplaty za kupno nieruchomosci oraz rczny podatek co roku placony itp itdnie wiadomo czy osoby na wynajem znajdziesz itp itd
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|